Sanne Thijssen - Con Quidam RB
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Sanne Thijssen - Con Quidam RB ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots DigiShots

Sanne Thijssen eerste en tweede in 1,50m op Vejer de la Frontera

Springen

De Sunshine Tour CSI4* in het Spaanse Vejer de la Frontera verloopt zeer succesvol voor de Nederlandse amazone Sanne Thijssen. Samen met haar achttienjarige hengst Con Quidam (v. Quinar Z) won ze vrijdag op knappe wijze het 1,50m. Zaterdag reed ze opnieuw het 1,50m binnen en werden ze nipt tweede met haar tweede paard. 

Advertisement

Direct op tijd

Vrijdag kwamen er 87 combinaties de graspiste binnen gereden. De proef met elf hindernissen over 1,50m werd direct op tijd verreden. In de grote rubriek zette Sanne de snelste tijd neer door in 60,16 seconden te finishen. Ze was een seconde sneller dan de nummer twee, de Ier Michael Pender reed HHS Fortune (v. Catoki) in 61,76 seconden rond. Derde werd de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar in het zadel van de Numero Uno-zoon D’orient Batilly. De combinatie finishte in 63,20 seconden.

Jelte DD

De combinatie had maar kort de tijd om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Zaterdag reden ze opnieuw in het 1,50m waar 25 combinaties aan deelnamen. Het twee-fasen parcours leverde voor veel combinaties al problemen op in het eerste deel. Vier combinaties bleven dubbel foutloos waaronder de Nederlandse Sanne Thijssen. Ze werd tweede met Jelte DD (v. Fernando-H).

Bekijk hier alle uitslagen. 

Bron: De Hoefslag 

Foto: Digishots