Frank Schuttert Panama van ’t Roosakker
The Dutch Masters 2024
© DigiShots
Frank Schuttert Panama van ’t Roosakker The Dutch Masters 2024 © DigiShots DigiShots

The Dutch Masters | Frank Schuttert en Pieter Clemens delen eerste prijs in 1,45m

Springen The Dutch Masters

De slotdag van The Dutch Masters begon met de rubriek direct op tijd over 1,45m. Frank Schuttert en Pieter Clemens wisten beide exact in 50,91 seconden te finishen. De ruiters die ook vrienden zijn wonnen daarmee samen de Borek Prijs. Ook de derde plaats ging naar Nederland. Kevin Jochems reed Looks Good de Liebri Z (v. Lector van den Bisschop) in 51,82 seconden over de eindstreep. 

Advertisement

Hele goede vrienden

Frank Schuttert is tevreden na de prijsuitreiking: “Met zijn tweeën winnen is altijd apart, zeker in dit geval omdat ik hele goede vrienden ben met Pieter en lang hebben samengewerkt. Als ik met iemand de winst moet delen, dan is dat wel mooi omdat met Pieter te doen.” Daar voegt Pieter Clemens zich bij aan “Dit is voor mij juist hetzelfde. We zijn heel goede vrienden en hebben lang samengewerkt.”

‘Eer dat ik dit paard mag rijden’

Frank zat in het zadel van de negenjarige Panama van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld). “Het is een eer dat ik dit paard mag rijden. Dit was als jong paard al een heel kwaliteitsvol paard. De merrie is in eigendom van Wezenberg en heel fijn dat ze aan mij gedacht hebben om dit paard te mogen rijden nu ik voor mijzelf ben begonnen. Ik heb haar meegenomen als derde paard om ervaring op te doen. Dit parcours van vanmiddag direct op tijd lag haar wel. Panama is een snel paard.” 

Super instelling

De Belgische Pieter Clemens is enthousiast over zijn Big Beauty Z (v. Big Star Jr KZ). “We zijn vlot begonnen en ik probeerde zo snel mogelijk te rijden. Dit paard heeft een super instelling, is heel voorzichtig en heeft er veel in. Ik denk wel een paard dat we straks ook in de hogere proeven gaan zien”, aldus de ruiter.

Bron: De Hoefslag / The Dutch Masters

Foto’s: Digishots 

Pieter Clemens & Big Beauty Z - Frank Schuttert & Panama van ’t Roosakker
The Dutch Masters 2024
© DigiShots