Lorenzo de Luca - Dirka de Blondel
The Dutch Masters
© DigiShots
Lorenzo de Luca - Dirka de Blondel The Dutch Masters © DigiShots DigiShots

The Dutch Masters | Lorenzo du Luca pakt eerste overwinning over 1,45m: “Ze is altijd heel snel”

Springen The Dutch Masters

Vrijdagavond werd het publiek getrakteerd op twee springrubrieken op CSI5*-niveau. Als eerste gingen er 41 combinaties van start in de 1,45m om de Gemeente ’s-Hertogenbosch Prijs. De wedstrijd werd direct op tijd verreden zonder barrage waarbij twee combinaties in de 58 seconden wisten te eindigen. De overwinning ging naar de Italiaan Lorenzo du Luca die in 58,25 seconden finishte met zijn Dirka de Blondel (v. Very Berlin de Castel). 

Advertisement

Van der Vleuten vierde

De Zweedse Angelica Augustsson Zanotelli deed een dappere poging voor de overwinning en finishte in 58,94 seconden. Met haar paard Dyrka Du Carry (v. Siryus de Bavoz) liet ze alle balken liggen. De top drie werd compleet gemaakt door de Duitser Daniel Deusser. Hij had 59,28 seconden nodig met zijn Dyrka Du Carry (v.Siryus de Bavoz). Voor Nederland eindigde Maikel van der Vleuten met zijn merrie Elwikke (v. Eldorado van de Zeshoek) op de vierde plaats. Harrie Smolders mocht de zevende prijs ophalen met zijn Springfield 21 (v. Stakkato Gold). 

‘Rustig beginnen’

Lorenzo du Luca is enthousiast over zijn merrie die hij sinds twee jaar op stal heeft. “Ze is altijd heel snel en voorzichtig. Mijn plan was om rustig te beginnen, en dat plan pakte goed uit. Ze doet alles voor mij in de ring en vecht er echt voor. Ik ben heel blij met hoe het ging en zaterdag wil ik haar in de Derby rijden. Ze doet altijd enorm haar best en ik ben heel blij dat ik zo’n paard als haar mag rijden.”

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag / The Dutch Masters

Foto: Digishots