Annebel Prinsen en Beukenhof’s Calypso
Annebel Prinsen en Beukenhof’s Calypso Foto: MJR Fotografie

Annebel Prinsen: “Met pony én paard tussen de paarden!”

Sport

Annebel Prinsen is met de paardensport in aanraking gekomen door haar opa en oma, die een pensionstal runnen en samen met de moeder van Annebel aan de basis staan van haar paardensport carrière. Op jonge leeftijd kreeg Annebel een Shetlander, waar ze fanatiek door raakte.

Advertisement

“Met hem was het echt ‘lang leve de lol’. We maakten veel bosritjes, en dan ging mijn oma vaak op de fiets mee. Dat was echt een geweldige tijd”, vertelt Annebel. Inmiddels is Annebel zeventien jaar en rijdt een pony en een paard.

“Gelijk opgestapt”

Beukenhof’s Calypso is de pony die ze rijdt. “Na de Shetlander kreeg ik een D-pony, maar daar werd ik al snel te groot voor. We hebben toen wat paarden bekeken, maar daar zat geen match tussen. Calypso stond bij ons op stal, en zijn eigenaren vertelden mijn opa dat ze een bijrijder zochten. Hij zei toen voor de grap tegen mij: ‘Nou daar liggen zijn spullen, ga er maar op’. Dat nam ik iets te serieus, dus ik ben er gelijk opgegaan.” 

Calypso had eerder al Z gelopen, maar was de laatste jaren vooral recreatief gereden. “Er was dus nog best wat werk aan de winkel. De eerste drie maanden heb ik hem twee/drie keer per week gereden, want zijn amazone reed heb ook nog af en toe. Toen zij definitief stopte wilden ze hem verkopen, en toen heeft mijn opa geld geboden.”

Kampioen Z1

“We begonnen gewoon onderaan en gingen samen alle klassen door. Ze werden onder andere derde op het regiokampioenschap van Drenthe in het L2 en werden onlangs regiokampioen in het DE/Z1. Toen we uiteindelijk in het Z kwamen, was het voor Calypso tien jaar geleden dat hij Z gelopen had! Inmiddels is hij twintig jaar oud en topfit. We rijden veel buiten samen, en dat vindt hij ook helemaal geweldig.” 

In oktober wordt Annebel achttien. “Als ik volgend jaar bij de paarden moet gaan rijden wil ik kijken of hij ook met de grote jongens mee over kan. We kijken wel hoelang hij het leuk blijft vinden.” Doordat haar ponytijd er bijna op zit, is ze sinds twee maanden met een paard bezig. De twee hebben hun eerste wedstrijd samen al achter de rug. 

Overstap naar de paarden

“Het is natuurlijk heel erg wennen, voor de eerste keer samen op pad. Maar het ging eigenlijk heel goed. Ik ben benieuwd naar hoever we het samen gaan schoppen. De Grand-Prix is natuurlijk mijn ultieme meisjesdroom, dus dat lijkt me een mooi doel, haha!” De toekomst ziet er dus rooskleurig uit voor Annebel. “Ik heb genoeg plannen inderdaad. Het lijkt me super leuk om volgend jaar de overstap te maken naar de paarden met mijn pony én paard!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: MJR Fotografie