Bram Chardon FEI World Cup Final Leipzig 2022 © Digishots
Bram Chardon FEI World Cup Final Leipzig 2022 © Digishots digishots

CHIO Aken | Nederlandse menners winnen landenwedstrijd: “We hebben een sterk team”

Sport CHIO Aken

Het was een spannende wedstrijd voor de Nederlandse vierspanners in Aken. De concurrentie lag hoog en het Duitse team was erop gebrand om voor het thuispubliek te winnen. Bram Chardon, Koos de Ronde en IJsbrand Chardon wisten onder leiding van bondscoach Ad Aarts de winst op te eisen na drie foutloze vaardigheidsproeven. 

Advertisement

Drie onderdelen

Het begon met de dressuur waarin IJsbrand Chardon en zijn zoon Bram derde en vierde werden. Er reden maar liefst 25 vierspancombinaties mee en de tiende plek van Koos de Ronde betekende het streepresultaat in de dressuur. Koos de Ronde liet in Aken weer een knap staaltje rijkunst zien door als derde te finishen. IJsbrand wist zijn vorm vast te houden en werd vierde voor zijn zoon Bram. In de marathon werd Bram negende wat het streepresultaat betekende. 

‘Rijders zijn goed in vorm’

Het werd spannend want Duitsland zat het team op de hielen. Ze mochten slechts één balletje eraf rijden om te winnen van Duitsland. Ze bleven allen foutloos en eindigden binnen de top vijf. Bondscoach Ad Aarts was tevreden over de prestaties: “Alle rijders hebben sterk gereden en zijn goed in vorm. Het was wel een spannende wedstrijd, want ook Duitsland reed sterk. We maakten het dit weekend wel heel sterk af met drie foutloze rondes in de vaardigheid. We hebben eigenlijk in alle onderdelen rijders die in de top mee kunnen doen. Dat is het sterke van dit team. Ik denk zelfs dat het bij ons nog net iets beter kan. De vooruitzichten richting het EK in Exloo zijn heel mooi.”

Bron: KNHS

Foto: Digishots