© DigiShots
IJsbrand Chardon World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

CHIO Aken | IJsbrand Chardon en Nederlandse team winnen goud “Kicken!”

Algemeen

De vierspanrijders van TeamNL hebben voortreffelijk gepresteerd op de wereldbekerkwalificatiewedstrijd in Aken. IJsbrand Chardon won de prestigieuze wedstrijd voor de 13e keer in zijn lange carrière, Koos de Ronde werd knap tweede. Het goud in de landenwedstrijd was voor de 13e keer op rij voor het Nederlandse team.

Goud en zilver

In de dressuur was de Australiër Boyd Exell nog oppermachtig en moesten Bram Chardon (3e), IJsbrand Chardon (4e) en Koos de Ronde (12e) genoegen nemen met een achterstand. In de marathon werd het klassement flink door elkaar geschud. Koos de Ronde won de marathon en kwam daarmee op de voorlopige tweede plaats achter IJsbrand Chardon die door zijn derde plaats in de marathon de leiding overnam. In de afsluitende vaardigheid gaven de rijders het goud en zilver niet meer uit handen.

‘Aken winnen blijft kicken’

IJsbrand Chardon reageerde verheugd na zijn overwinning in Aken. “Aken winnen blijft iets moois. Iedereen is daar aanwezig. Als je voor de 13e keer wint, en je ziet je naam op dat bord, dat is kicken, daar doe je het voor.”

Teamresultaat

Het Nederlandse team werd gevormd door Koos de Ronde, IJsbrand Chardon en Bram Chardon. Zonder ook maar ergens in de problemen te komen, werd de 13e teamoverwinning een feit. “Dat is wel heel bijzonder”, meent Chardon. “We hebben gewoon een heel goed team. Als je ziet wat voor voorsprong we hadden, dat is geweldig. Als er iemand een steek laat vallen is er nog niks aan de hand.” De kersverse Europees kampioen Bram Chardon liep dit keer wat averij op in de marathon. “In hindernis zeven kwam hij met een mooie draai naar de C-poort toe rijden. In één keer kwam hij muurvast te zitten. Onbegrijpelijk en we hebben daar ook nog gen verklaring voor. Jammer, want hij zat super in de wedstrijd”, aldus IJsbrand Chardon.”