FEI Driving European Championship Four-in-hand Budapest 2021 (HUN). CHARDON Bram NED during Marathon competition on 4 September 2021 .
FEI Driving European Championship Four-in-hand Budapest 2021 (HUN). CHARDON Bram NED during Marathon competition on 4 September 2021 . Richard Juilliart

Bram Chardon na winnen Europees goud: “Ik stond zwaar onder druk”

Algemeen

Bram Chardon reed een sterk kampioenschap, met een tweede plaats in de dressuur, vierde plek in de marathon en plaats twee in de vaardigheid. De ontlading was groot bij Bram Chardon toen hij over de finish reed. “Het was toch wel even heel spannend geworden.” 

Advertisement

Enorme spanning

“Ik was in de marathon zwaar onder druk gezet door Brauchle, die een hele goede marathon reed en heel dicht op me stond in het klassement. Vanaf het eind van de marathon totdat je de vaardigheid binnen rijdt voel je een enorme spanning en als je het dan in stijl kunt afmaken op het moment dat het moet, dan komt dat er na de finish wel even uit!” Bram Chardon was ook heel blij met het teamgoud: “Dat was in Tryon en op het EK in Donaueschingen niet gelukt. Dat we dan nu die medaille hebben is echt heel gaaf.”

Kicken

Bondscoach Ad Aarts was trots op het eindresultaat van zijn team: “Het was spannend en op het eind ook succesvol. De ambiance hier op de renbaan was heel mooi, in het stadion had je zelfs een beetje het ‘Aken-gevoel’. Er was veel publiek en dat geeft de sfeer dan toch net iets extra’s. Het is dan kicken dat je met het land goud wint en individueel goud en zilver. De manier waarop ze het afgemaakt hebben is heel professioneel. De tijd in de vaardigheidsproef stond heel krap, en het was best een technische proef. Onder de druk valt er dan weleens een balletje en dan krijg je toch wel wat verschuivingen. Hier hebben we het hele jaar naar toe gewerkt. Ik ben trots op al mijn rijders!“

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Bram Chardon
NK tweespan 2017
© DigiShots - Jessica van Herk