Sam dos Santos (NED) - Max
FEI World Cup Final Omaha 2023
© Digishots
Sam dos Santos (NED) - Max FEI World Cup Final Omaha 2023 © Digishots © Digishots

WB finale voltige Omaha | Sam dos Santos wint zilver na super kür

Sport WB finale Omaha

De zestienjarige voltigeur Sam dos Santos die op uitnodiging deel mocht nemen aan de wereldbekerfinale heeft een fantastische prestatie geleverd. Net als in de technische test op donderdag plaatsten de juryleden hem ook in de kür op de tweede plaats, een zilveren medaille!

Advertisement

Fout aan het begin

“Ik heb er bijna geen woorden voor. “Het was zo’n mooie ervaring, zo leuk. Het publiek was zo enthousiast en mijn paard Max was super fijn”, klinkt Sam uitgelaten. Hij kreeg een storing aan het begin van zijn kür. “Ik schrok wel een beetje. Ik had best een grote fout aan het begin, maar mijn paard bleef heel steady doorgaan. Ik kon mezelf herpakken en kwam het toch weer goed.” Die Duitse Jannik Heiland werd wereldkampioen met bijna 0.500 punten voorsprong na twee onderdelen. De Zwitser Audrin Müller won brons. 

Leenpaard Max

Sam mocht gebruik maken van het Duitse leenpaard Max. “Het is en blijft paardensport. Het is wel heel anders om niet met je eigen paard te starten. In de voorring was Max wel wat fris en in de ring was hij juist heel steady, dan kan ik hem echt vertrouwen”, vertelt hij. “Ik had dit resultaat nooit kunnen bedenken. Verder in het seizoen neem ik nog deel aan een aantal CVI’s en dan gaan we naar Zweden voor het WK junioren. Tussen de senioren was heel vet om hier mee te draaien”, vertelt hij trots.

Bron: KNHS

Foto: Digishots