Kane van Houte met Fernhill First Lady
Kane van Houte met Fernhill First Lady Judith Litjens

EK Strzegom | Mans Buurman: “Erg tevreden”

Sport

De eventingpony’s  hebben gisteren in Strzegom tijdens de Europese kampioenschappen hun cross verreden. Er stond een technisch parcours, waar wel de mogelijkheid was om bij enkele hindernissen een alternatief te nemen. 

Advertisement

Eerste EK

Bondscoach Mans Buurman kijkt terug op de wedstrijd. “Deze ponyruiters zijn nog een jong team en rijden allemaal hun eerste EK. Je gaat dan toch met een andere insteek richting een kampioenschap, dan als je een ervaren team bij hebt.”

Rijden volgens plan

“Alle vier reden ze volgens plan. Helaas hadden Brigit Bing, Mikai Brandes en Yenthe Beukers één of twee langslopers, maar ondanks dat bleven ze er wel aan rijden en gaven het niet op. Deze ervaring kunnen ze meenemen naar volgend jaar en kunnen we verder op bouwen.”

Foutloze cross

“Kane van Houte reed zijn ervaren Fernhill First Lady ontzettend goed rond. Hij had zijn pony er goed aanstaan en reed maar een paar seconden buiten de optimale tijd. Verder reed hij een foutloze cross.”

Graag beter gezien

“Natuurlijk zou je het qua resultaat beter willen zien. Toch ben ik over de ruiters en pony’s erg tevreden. Maar alle vier de pony’s aan de finish is wel heel fijn.”

Zondag sluiten de eventingers hun kampioenschap af met het springen.

Bron: De Hoefslag