Afbeelding
Foto: Maartje Vijn

De weg naar het EK TWE 2022 | “Veelbelovende combinaties gezien!”

Sport

21 tot en met 25 september staat volledig in het teken van het Europese Kampioenschap Traditionele Working Equitation (TWE) voor senioren en young riders! Dit jaar organiseert Nederland het evenement en inmiddels is de kwalificatieprocedure voor de Nederlandse ruiters van start gegaan. De eerste kwalificatiewedstrijd vond een aantal weekenden terug onder het genot van de zon plaats in Eersel, waar ook het EK verreden zal worden!

Advertisement


Foto: Maartje Vijn                                      

Chef d’equipe: Dagmare Wouters

Dagmare Wouters is dit jaar aangewezen als Chef d’equipe en is daarmee voor de Nederlandse ruiters onder andere een aanspreekpunt op het EK. “In mijn rol als Chef d’equipe ga ik de gekwalificeerde ruiters zo goed mogelijk proberen te begeleiden tijdens het voortraject en op het EK zelf. Na jarenlang western te hebben gereden, ben ik overgestapt naar de TWE en werd ik in 2017 uitgenodigd om Nederland te vertegenwoordigen op het EK TWE in Parijs. Daar wonnen we toen een bronzen medaille met het team. In 2018 organiseerde Nederland het EK en was ik aanwezig als ringsteward en ter algemene ondersteuning van de organisatie. Voor het EK van 2019 in Italië werd ik gevraagd om samen met Stans Peters het Nederlands team te begeleiden. Helaas kon door corona het EK 2020 niet doorgaan, maar in 2021 heb ik in Frankrijk de Nederlandse senioren en young riders weer mogen begeleiden samen met Stans Peters”, vertelt Dagmare.


Foto: Maartje Vijn                                      

“Hele mooie start”

“De ruiters hebben de mogelijkheid om in het buitenland kwalificatiewedstrijden te rijden, maar we wilden ze natuurlijk ook graag op eigen bodem in actie zien. Ik was blij verrast met de prestaties van de ruiters tijdens deze eerste wedstrijd in Eersel! Helemaal aangezien we een coronajaar achter de rug hebben waarin er maar weinig wedstrijden werden verreden en dit de eerste wedstrijd na de winterstop was. We hebben een paar nieuwe, veelbelovende combinaties gezien die graag in aanmerking willen komen voor de kwalificatie en zij lieten al een hele mooie start zien.”


Foto: Maartje Vijn                                      

Internationale wedstrijd op topniveau

De volgende wedstrijd staat op 26 en 27 mei gepland bij Fort Roovere in Halsteren. Het wordt een internationale TWE-wedstrijd op topniveau! Organisator en EK-ruiter Mark Hoeffgen is al druk bezig met de voorbereidingen en het belooft een fantastische wedstrijd te worden. Er zullen meerdere internationale ruiters van start gaan, dus het gaat voor onze Nederlandse ruiters een mooie kans zijn om zich te bewijzen in dit sterke deelnemersveld!

Meer informatie over Traditionele Working Equitation

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto’s: Maartje Vijn

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding