Indy Wijnands en Ginte's Pluis
Indy Wijnands en Ginte's Pluis Foto: Sem Diris Photography

Indy Wijnands: “Ik hoop zo ver mogelijk te komen in de sport”

Sport

Indy Wijnands en haar achtjarige Ginte’s Pluis (v. Gjenstaende) vormen inmiddels al een aantal jaar een combinatie. Ze rolden per toeval de sport in en wisten daar in zowel de dressuur- als de springsport mooi te presteren bij de pony’s. Nu Indy vanwege haar leeftijd de overstap naar de paarden heeft moeten maken, hoopt ze nog meer ervaring te kunnen opdoen met Pluis. 

Sportambities 

Na een lange zoektocht naar een sportpony had Indy de moed bijna opgegeven. Tot ze Ginte’s Pluis tegenkwam. “Toen ik Pluis’ advertentie zag, was ik op slag verliefd. Ik heb een berichtje gestuurd naar de handelsstal waar ze net was binnengekomen en wist eigenlijk direct al dat ik voor haar wilde gaan.”

“Hoewel ik in eerste instantie geen wedstrijdambities had, zijn we uiteindelijk toch de sport ingerold. Vanuit onderlinge dressuurwedstrijden zijn we overgegaan naar officiële wedstrijden en hebben we ook het springen opgepakt”, vertelt ze.

Karakter 

Ondanks Pluis’ pittige karakter wist Indy haar bij de pony’s altijd goed door de parcoursen en proeven heen te begeleiden. “Pluis heeft aardig wat pit en is een echte merrie, maar ze kan ook heel erg lief zijn. Met voldoende vertrouwen en ondersteuning loopt ze overal netjes langs.”


Foto: Photography by Kes

Ervaring opdoen

“Aangezien ik nu achttien ben en de overstap naar de paarden heb moeten maken, zit ik een beetje in twijfel. We hebben begin januari een parcoursje gesprongen tussen de paarden, maar aangezien we toen niet echt onze dag hadden, verliep dat niet van een leien dakje. Qua afstanden kwam ze relatief goed uit, dus ik ben van plan het nog een aantal keer te proberen en te kijken wat dat brengt. Zolang we het beiden leuk vinden, gaan we nog even door.”

“Misschien zit een carrière tussen de paarden er wel in voor ons, wie weet! Het is mijn droom om zo ver mogelijk te komen, dus ik hoop in ieder geval nog wat langer op wedstrijd te kunnen gaan om meer ervaring op te doen voor de toekomst”, sluit ze af. 


Foto: Sem Diris Photography

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan 

Foto’s: Sem Diris Photography / Photography by Kes

Afbeelding
Afbeelding