Marieke van der Putten (NED) - Torveslettens Titanium RS2
Jumping Amsterdam 2023
© DigiShots
Marieke van der Putten (NED) - Torveslettens Titanium RS2 Jumping Amsterdam 2023 © DigiShots DigiShots

Jumping Amsterdam in de startblokken met veel Nederlandse deelnemers

Sport Jumping Amsterdam

Van donderdag 25 tot en met zondag 28 januari is het tijd voor vier dagen topsport op Jumping Amsterdam. ‘S werelds beste paarden en ruiters komen in actie in de Amsterdamse RAI. Ook is er veel deelname van de beste dressuur- en springruiters van TeamNL.

Advertisement

Stevige concurrentie bij het springen

Jumping Amsterdam geldt als wereldbekerkwalicifcatie voor springen en dressuur. Er zijn dagelijks meerdere springrubrieken, maar de hoogtepunten zijn de Grote Prijs op zaterdagavond en de wereldbekerkwalificatie als afsluiting op zondagmiddag. Voor Nederland hebben eerdere ruiters hun toppaarden ingeschreven. Maikel van der Vleuten neemt zijn Olympische paard Beauville Z N.O.P mee naar Amsterdam en krijgt concurrentie van Willem Greve met Highway TN N.O.P. en Grandorado TN N.O.P. Ook Jur Vrieling en Harrie Smolders gaan hun uiterste best doen voor topklasseringen. Vanuit het buitenland komen onder meer de Olympische ruiters Peder Fredericson, Daniel Deusser, Marcus Ehning en de Fransman Julien Epaillard naar Amsterdam. Ook komt er sterke concurrentie uit Zwitserland met niemand minder dan Martin Fuchs, Steve Guerdat en Pius Schwizer.

Veel Nederlandse dressuurcombinaties aan de start

De dressuurcombinaties voor de wereldbekerkwalificatie rijden vrijdag de Grand Prix waarvan de beste combinaties zich kwalificeren voor de kür op muziek. Het hoogtepunt, de kür op muziek, wordt zaterdagmiddag verreden. Voor Nederland komen Emmelie Scholtens met Indian Rock, regerend Nederlands kampioen Marlies van Baalen met Habibi DVB, Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2 N.O.P., Kirsten Brouwer met Foundation en Denise Nekeman met Boston STH in actie. Zij zullen de strijd onder andere aangaan met de Olympische Charlotte Fry, Isabell Werth, Nanna Skodborg Merrald en Patrik Kittel. 

Eerste Harmony & Fairness Award uitreiking

Jumping Amsterdam gaat voor het eerst de Harmony & Fairness Award uitreiken. Het publiek wordt actief betrokken om een combinatie aan te wijzen die de meeste harmonie uitstraalt. Er staan nog veel meer rubrieken op het programma met de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy, de nationale Lichte Tour, de Subli Cup-finale en de bekendmaking van KNHS Talent van het Jaar. Zondagochtend is er traditiegetrouw volop ruimte voor de kleinste paardengekken. Britt Dekker komt een show verzorgen en ook de mascottes Bixie en Jumpertje zijn aanwezig. 

Kijk voor het gehele programma en meer informatie op www.jumpingamsterdam.nl.

Bron: KNHS

Foto: Digishots