Grete Ayache (EST) - Farao Da Raia
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Grete Ayache (EST) - Farao Da Raia ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots DigiShots

Festival van het Iberische paard: 25 jaar Lusitano’s

Fokkerij

Ter ere van het 25-jarig jubileum van de Vereniging Lusitano Vrienden Nederland wordt er een festival georganiseerd over het Iberische paard. De toegang is gratis en je bent van harte welkom op 1 en 2 oktober in Ermelo.

Advertisement

Veelzijdigheid van het Iberische paard

Tijdens het eerste weekend van oktober zullen er 100 Iberische paarden afreizen naar het Nationaal Hippisch Centrum. De organisatie heeft drie verschillende evenementen georganiseerd om de veelzijdigheid van de Iberische paarden te laten zien. Vanwege het jubileum van de Lusitano vereniging staat dan ook de Lusitano dit weekend centraal. De vereniging is uitgebloeid tot een club met rond de 200 leden. Er is een gezellig strodorp aanwezig waar men kan genieten naast alle shows en wedstrijden. 

Drie evenementen

Op zaterdag kunnen de bezoekers genieten van het Open Nationaal Kampioenschap MCI Dressuur en van de Open Working Equitation Holland Cup. Zondag gaat het tweede gedeelte van de Working Equitation verder samen met het internationale Lusitano festival en de stamboekkeuring. In Nederland is Working Equitation nog relatief nieuw en onbekend. De wedstrijd kent vier onderdelen en komt van origine uit Spanje en Portugal. Het Nederlandse team wist dit jaar zelfs als zesde te eindigen op het WK! 

Bekijk het definitieve programma vanaf 23 september op www.iberianhorsefestival.nl

Bron: Lusitano Vrienden Nederland

Foto: Digishots