Fokker van het Jaar Dressuur Leunus van Lieren
KWPN Kampioenschappen 2017
© DigiShots
Fokker van het Jaar Dressuur Leunus van Lieren KWPN Kampioenschappen 2017 © DigiShots

Leunus van Lieren Fokker van het Jaar dressuur

Fokkerij
Advertisement
Fokker van het Jaar worden is natuurlijk altijd een bijzonder moment. Jarenlang werk je daar als fokker naar toe, maar slechts een enkeling lukt het om daadwerkelijk deze titel te verwerven. Dit jaar is Leunus van Lieren uitgeroepen tot Fokker van het Jaar richting dressuur!

Twintig Grand Prix-paarden

Tijdens een volgepakt stadion werd zojuist door Ine van Deurzen de Fokker van het Jaar 2017 bekendgemaakt: ‘Het is zover!’, kopte een nieuwsbericht op de KWPN-site eind juli vorig jaar. Het ging over het twintigste zelfgefokte paard uit de fokkerij van Leunus van Lieren die een dag eerder Grand Prix dressuur geklasseerd werd. Wat een fantastische maar zeker uitzonderlijke prestatie!

Rubiquil

Bij de naam Leunus van Lieren, of zijn stalnaam Stal Hexagon, dan is het eerste paard dat in gedachte komt de hengst Rubiquil. Deze zoon van Rubinstein I werd door Leunus en zijn ‘“ inmiddels gestorven ‘“ vrouw Mieke gefokt uit de keur prestatiemerrie Aquila (v.Roemer). Leunus leidde hem zelf op tot het allerhoogste niveau en later was Rubiquil ook nog succesvol op dat niveau onder het zadel van vaste stalamazone Thamar Zweistra en zoon Laurens van Lieren. Reden voor het KWPN om deze hengst in 2002 goed te keuren voor de fokkerij. Rubiquil is dan ook te vinden in de afstamming van meer dan de helft van de paarden die Leunus gefokt heeft en op het hoogste niveau gelopen hebben.

Overdonderd

‘Ik had dit absoluut niet verwacht, ben nog een beetje overdonderd. Ik had echt niets in de gaten, had helemaal niet door dat de paarden naar de vooropstelling werden omgeroepen en pas toen mijn naam werd omgeroepen kreeg ik het in de gaten. Ontzettend leuk!’, aldus de eerste reactie van een blije Leunus van Lieren.

Stiekem vier fokproducten mee...

[caption id=”attachment_80552” align=”alignnone” width=”700”] Fokker van het Jaar Dressuur Leunus van Lieren  © DigiShots[/caption] Groot was de verbazing van Van Lieren toen zijn naam werd omgeroepen en vier van zijn paarden binnenkwamen. Zoon Laurens en stalamazones Thamar Zweistra, Marijke van Giessen en Zoë de Booij hadden stiekem de paarden Conquest, Denzel, G-Point en de aangewezen driejarige hengst Jim Beam ingevlochten en naar Ermelo vervoerd, zonder dat Leunus ook maar iets vermoedde! Als een fokker al decennia lang paarden weet te fokken die het ultieme fokdoel van het KWPN weten te halen, kan de titel Fokker van het Jaar niet uitblijven! Bron: KWPN Foto: DigiShots
Fokker van het Jaar Dressuur Leunus van Lieren
KWPN Kampioenschappen 2017
© DigiShots
Fokker van het Jaar Dressuur Leunus van Lieren
KWPN Kampioenschappen 2017
© DigiShots