Fokkerij

Harrie Smolders - Don VHP Z FEI European Championships Gothenburg 2017 © DigiShots
  • aangepast 14 juli 2021 17:57

Harrie Smolders tweede in Grote Prijs Brussels Stephex Masters

Harrie Smolders en Don VHP Z N.O.P. zijn in de vijfsterren Grote Prijs van de Stephex Masters op de tweede plaats geëindigd. Alleen de als laatste startende Niels Bruynseels deed het beter. De Belg won voor het derde jaar op rij. Tien combinaties plaatsten zich voor de barrage van de Grote Prijs. Nederlands kampioenen Leopold van Asten en VDL Groep Untouchable  eindigden als zevende.

Grote galopsprongen

Smolders reed met zijn grote hengst als achtste binnen. Op het grote terrein waren de grote galopsprongen van Don VHP Z in het voordeel van Smolders. In de tijd van 42.61 seconden paarden ze foutloos de finish en namen daarmee de leiding. De snelle Niels Bruynseels was gebrand om voor de derde keer op rij de Stephex Masters Grand Prix te winnen. Dat lukte met de snelle merrie Ganzia de Muze. Smolders moest met Don VHP Z N.O.P. het EK in Rotterdam laten schieten, omdat de hengst nog niet helemaal in topvorm was.

Overige combinaties

Ook Maikel van de Vleuten en Mark Houtzager (beide wel EK-gangers) en Eric van de Vleuten kwamen in Het Belgische Wolvertem aan de start.  Eric van der Vleuten incasseerde met Wunschkind 19 (v Casall) twaalf strafpunten. Ook Mark Houtzager en Sterrehof’s Dante (v Canturano) en Maikel van der Vleuten met Beauville Z (v Bustique) mochten met beide vier strafpunten niet terugkomen voor de barrage. Klik hier voor de volledige uitslag. Bron: KNHS Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties