Fokkerij

Mcqiedo KWPN eerste bezichtiging 2019 © DigiShots
  • aangepast 29 juni 2021 19:59

Eerste bezichtiging KWPN-hengstenkeuring afgerond

Maandag 10 december was de laatste dag de eerste bezichtiging van de KWPN-hengstenkeuring in Ermelo. Deze dag stond in het teken van de nakeuring en nog eens vijf dressuurhengsten en drie Gelderse hengsten kregen groen licht. Bij de springhengsten mochten er nog elf door.

Den Bosch

Op de KWPN Stallion Show in Den Bosch, die van 29 januari tot en met 1 februari plaats vindt, zijn de dressuurhengsten het best vertegenwoordigd. Met de hengsten uit de nakeuring op maandag erbij, staat het totaal op 96 dressuurhengsten. De teller bij de springhengsten staat in totaal op 90 hengsten. Vier Gelderse hengsten kregen een doorverwijzing in de eerste bezichtiging en daar komen dus nog drie bij uit.

Wijzigingen

Het KWPN heeft dit jaar een aantal wijzigingen doorgevoerd in het hengstenselectietraject in Den Bosch. Zo vervalt de derde bezichtiging bij de rijpaarden en bij de Gelderse hengsten en wordt het longeren voor de dressuurhengsten toegevoegd. Het longeren gebeurt tussen de eerste en tweede bezichtiging. Daarnaast wordt er geen kampioen meer aangewezen, maar worden er premies uitgedeeld aan de hengsten. Op 4 januari is in Ermelo de eerste bezichtiging van de Tuigpaardhengsten. Bekijk hier alle uitslagen van de eerste bezichtiging. Bron: De Hoefslag/ KWPN

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties