Afbeelding
De Hoefslag

Samenwerking Care4mare, Dier-N-artsen en Van Olst Horses

Fokkerij
Advertisement
Care4Mare, Dier-N-artsen en Van Olst Horses zijn een samenwerking aangegaan die per direct ingaat. Thuisbasis voor deze gemeenschappelijk samenwerking is het in Molenschot, Noord Brabant, gevestigde bedrijf Care4Mare. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de opvang en gynaecologische begeleiding van merries. Care4Mare beschikt over een groot aantal eigen draagmerries en is goed ingericht met onder andere royale opvangmogelijkheden voor gastmerries.

Den Hout

Tot voorheen stalde Hengstenhouderij Van Olst de merries van zijn klanten op het eigen bedrijf in Den Hout, maar vanaf nu zullen deze gastmerries bij Care4Mare in Molenschot ondergebracht worden. Overigens blijven de hengsten van Van Olst Horses wel in Den Hout en het verzenden van het sperma zal, zoals gebruikelijk, vanuit Den Hout plaatsvinden.

Moderne voortplantingstechnieken

Dier-N-artsen, uit Oosteind, verzorgt onder leiding van Drs. Rijk-Jan Pleijter al jarenlang de merriebegeleiding bij Hengstenhouderij Van Olst. Naast de reguliere merriebegeleiding, zijn zij zeer ervaren en gespecialiseerd in embryo transplantatie en andere moderne voortplantingstechnieken. Het team van Dier-N-artsen zal bij Care4Mare de totale merriebegeleiding op zich nemen en met de mogelijkheden die de nieuwe samenwerking biedt wellicht gaat uitbreiden. Bron: Van Olst Horses