First Lady
First Lady Foto: Pieke.fotografie

Jasmijn te Brinke: “Het is fijn om van een ervaren paard te kunnen leren”

Dressuur

Jasmijn te Brinke en haar elfjarige First Lady (v. First Selection), oftewel Loes, vormen nu zo’n twee jaar een combinatie en timmeren hard aan de weg in de dressuursport. Hoewel het vanwege First Lady’s sensibiliteit soms lastig kan zijn om de juiste knopjes te vinden, hoopt Jasmijn dit jaar de winstpunten voor de M-dressuur te behalen en uiteindelijk door te stromen naar het Z. 

Advertisement

Vertrouwd gevoel

Nadat Jasmijn wat pech heeft gehad met haar vorige paard, kwam ze via haar trainster Marcelle Hesselink bij First Lady terecht. “Loes stond bij Marcelle in training en ik werkte destijds tijdelijk bij haar op stal”, vertelt ze. “Ik mocht een aantal lessen op Loes rijden en dat klikte eigenlijk zo goed dat haar voormalige eigenaren mij de kans gaven om haar over te kopen. Doordat ik haar al kende, voelde het heel vertrouwd om haar over te nemen en hebben we een fijne start kunnen maken.”

Werkwillig

“Loes is een echte dame. Ze is ongeduldig en wil het liefste zo snel mogelijk aan het werk. Als ze voor het rijden ook maar enigszins een beetje spanning heeft, dan kan ze dat fijn laten afvloeien zodra ik opstap. Het is een onwijs fijn paard om mee te werken!”

Zoeken naar de knopjes

Jasmijn had van begin af aan voor ogen om de merrie in de dressuursport uit te brengen. “Het is altijd al mijn droom geweest om op Z-niveau uit te komen. Loes heeft zelf al ervaring op dat niveau, dus nu ligt het balletje bij mij. Ik hoop in augustus de overstap te maken naar het L2 en dit jaar nog alle winstpunten in die klasse te behalen, zodat we dit jaar misschien nog kunnen doorstromen naar het M. Het is soms nog even zoeken naar alle knopjes, maar het is heel fijn om van zo’n ervaren paard te kunnen leren”, sluit ze af. 

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Pieke.fotografie