Marije met Lipstick
Marije met Lipstick Wilma Frentz

Subtop I Marije de Lange winnares ZZ-Zwaar Hellevoetsluis: “Lipstick gaat er elke dag voor”

Dressuur Subtop

Marije de Lange reed met haar paard Lipstick TC naar 63 procent in het ZZ-Zwaar in Hellevoetsluis. Ook de tweede proef was de score van 64,07 procent goed genoeg voor een eerste plaats. “Dit was onze twee keer in het ZZ-Zwaar en het ging al veel beter. We kwamen goed door de proeven heen.”

Advertisement

Veel go

“Ze had nu veel minder spanning dan de eerste keer op wedstrijd. Het ging nu vanaf het losrijden al beter en dat zag je ook terug in de proeven. Daar was ik erg tevreden mee. De draf is haar sterke punt met veel takt en een mooi los voorbeen. Dat is heel aansprekend. In de galop heeft ze nog wel iets spanning, zo hadden we nog een slingertje in de serie. Dat moet nog meer bevestigd worden, maar dat komt wel met de tijd. Ze heeft veel go en gaat er elke dag voor. In het begin was dat vaak nog wel te veel, maar het is nu makkelijker te controleren. In de galop laat ze het ook al beter afvloeien en in de stap hebben we altijd wel mooie ontspanning. We moeten nu vooral kilometers maken. We blijven veel werken aan de lengtebuiging en lossigheid, dat heeft ze wel nodig. We schakelen veel, zodat ze altijd fijn in de blijft en met een goede gedragenheid. Ik train ook al heel lang bij Patrick van der Meer en dat voldoet ontzettend goed.” De amazone was ook tevreden met de punten en kon het commentaar goed volgen. Het kwam overeen met haar gevoel over de proef.

Keuzes maken

“Lipstick is best een groot paard van over de 1,80 en zeven jaar. Ik heb met haar een paar keer in het Z2 gestart en nu dan in het ZZ-Zwaar. Voorlopig blijven we daar, maar het gaat hard zat. In eerste instantie had ik ons debuut opgegeven voor september in Tolbert, maar het ging zo goed in de training dat het wel eerder kon. Ze gaat gewoon een paar keer mee en dan zien we wel of we volgend jaar Lichte Tour kunnen starten. Ik heb haar als driejarige gekocht bij de fokker toen ze ik mijn andere Lichte Tour paard had verkocht. Mijn andere Zwarte Tour paard was geblesseerd, dus ik was er een tijdje uit. Maar nu draai ik weer mee op niveau en dat is erg leuk. Ik heb Lipstick zelf opgeleid en het zou mooi zijn als ik met haar ook Zware Tour kan starten. Maar we zien wel hoe het loopt, want ik heb ook nog goede, jonge paarden te staan. Dan moet je uiteindelijk toch weer keuzes maken, want ik vind het rijden van de jonge paarden ook erg leuk. Ze hebben erg veel kwaliteit, dus we gaan zien hoe het loopt.”

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Wilma Frentz