Marten Luiten - Fynona
NK Dressuur 2023
© DigiShots
Marten Luiten - Fynona NK Dressuur 2023 © DigiShots DigiShots

NK Dressuur | Marten Luiten overtuigend kampioen in de U25 met ruim 78%

Dressuur NK Dressuur 2023

Marten Luiten kwam, zag en overwon op het NK Dressuur U25 in Ermelo. Hij wist zijn Fynona (v. Ampère) naar de zege in de proef en kür op muziek te rijden. Het zilver ging verdiend naar Daphne van Peperstraten die een kür met veel power reed. Zoë Kuintjes mocht het brons ophalen.

Advertisement

Beste acht

In de kür op muziek kwamen de beste acht U25-combinaties aan de start. De laatste combinatie, Marten Luiten en Fynona, kwamen tot een topscore van 78,16%. Ze lieten nergens een steekje vallen en reden grote wisselseries. De pirouettes waren ook een hoogtepunt, deze waren klein en gezet. In de piaffe en passage mag de merrie nog meer aan kracht winnen. 

Hoge moeilijkheidsgraad Van Peperstraten

De zilveren medaille werd gewonnen door Daphne van Peperstraten met Greenpoint’s Cupido. Ze hadden een hoge moeilijkheidsgraad in hun kür gemaakt. In de serie om de pas was één wissel minder mooi en de Johnson-zoon sprong om in de uitgestrekte galop. Het beeld was harmonieus en Cupido had de gehele kür zijn oortjes erop. De score kwam uit op 76,71%. Zoë Kuintjes en haar Cupido kregen ook een fout in de serie eners. De hoogtepunten uit hun kür waren de piaffe en passage waar ze mooie achten voor kregen. Haar kür werd beloond met 74,75%.

Bekijk hier de uitslagen. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots