Marten Luiten - Fynona
CDI Exloo 2022
© DigiShots
Marten Luiten - Fynona CDI Exloo 2022 © DigiShots DigiShots

NK Dressuur | Marten Luiten ook de beste in eerste onderdeel U25 met ruim 75%

Dressuur NK Dressuur 2023

Nadat Marten Luiten deze ochtend al de kleine finale Lichte Tour op zijn naam schreef met Killer, wist hij ook het eerste onderdeel van de U25 te winnen. Hij reed zijn merrie Fynona (v. Ampère) naar de winnende score van maar liefst 75,34%! 

Advertisement

Veel negens op het scorebord

Marten en Fynona zijn zekere kanshebbers voor het EK deze zomer. Ze laten steeds meer progressie zien op dit niveau en begonnen al met een 9 voor het binnenkomen. Ook werden er 9’ens gescoord voor de pirouettes. De combinatie liet nergens punten liggen en werd op de hielen gezeten door Daphne van Peperstraten. Zij reed haar Greenpoint’s Cupido (v. Johnson) naar 74,06%. Ze kreeg een fout in haar serie, maar wist dit goed te maken door een goede laatste lijn. Het podium werd compleet gemaakt door Zoë Kuintjes, die de geroutineerde Cupido (v. Rhodium) naar een voorlopig bronzen plek reed. Ook hun laatste lijn werd als hoogste gepunt. Ze kregen een 9 voor de piaffe en kwamen tot een score van 72,44%.

De beste U25-combinaties rijden hun kür op muziek zondagmiddag. De andere combinaties nemen de strijd tegen elkaar op in de kleine finale, ook op zondagmiddag. 

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots