Marten Luiten - Killer
CDI Exloo 2023
© DigiShots
Marten Luiten - Killer CDI Exloo 2023 © DigiShots DigiShots

NK Dressuur | Kleine finale Lichte Tour op naam van Marten Luiten

Dressuur NK Dressuur 2023

Zaterdagmorgen reed Marten Luiten, zoals hij kan, een zeer strakke Inter I-proef in de kleine finale van het NK Lichte Tour. Met een score van 71,81% schreef hij de rubriek op zijn naam. Renate van Uytert-Van Vliet werd tweede, voor Margreet Prosman.

Advertisement

Koppositie vasthouden

Alleen het achterwaarts gaan was minder mooi verder was de proef van Marten met Killer (v. George Clooney) zeker aansprekend. Als eerste starter kon hij de hele rubriek zijn koppositie vasthouden. Renate reed In Style (v. Eye Catcher) naar 71,37% en bleef dus vlak achter Marten. De proef van deze combinatie was niet vlekkeloos. Ze lieten nog punten liggen in het stapgedeelte, één galopwissel na het linker appuyement werd na gesprongen en aan het einde van de serie changementen om de twee (die tot dan toe heel mooi was) ontstond een grote fout. De serie om de drie was wel foutloos en mooi doorgesprongen, de galopverruiming stoer en de hele pirouettes klein en gezet.

Bijzondere vermelding

Margreet Prosman en Demargo noteerden 70,15% en werden daarmee derde. Een bijzondere vermelding voor Marieke Ponzo Dieu-De Pundert. Haar paard Haliego (v. Diego) is misschien niet zo’n spectaculair paard qua bewegingen, maar zij stelde hem zeer correct voor, fijn aan de hulpen, met een heel stabiel beeld en stille aanleuning. Ook de jury vond het een fijn beeld om naar te kijken en beloonde de proef met 69,27%, waarmee ze vierde werd. Sharon Lübkemann werd vijfde met Dundee United met 69,02%.

Vertrouwen

Veel paarden hadden last van spanning in de baan, maar het viel positief op hoe de ruiters daar mee omgingen en onverstoorbaar doorreden en met lichte hulpen hun paarden het vertrouwen gaven.

De grote finale kür op muziek Lichte Tour wordt zaterdagavond om 19.00 verreden.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag