Robin Heiden - Gasmonkey
NK Dressuur 2023
© Monique de Smit
Robin Heiden - Gasmonkey NK Dressuur 2023 © Monique de Smit © Monique de Smit

NK Dressuur | Robin Heiden wint kür op muziek en goud in finale young riders: “Blij dat het is gelukt”

Dressuur NK Dressuur 2023

De twintigjarige amazone Robin Heiden wist haar tweede plaats van het eerste onderdeel om te zetten in de winst in het tweede onderdeel, de kür op muziek. Het leverde haar de gouden medaille op bij de young riders met haar EK-paard Gasmonkey (v. Tuschinski). De amazone reed een solide kür die haar 75,81% opleverde.

Advertisement

Zilver en brons

Shanna Baars schreef het eerste onderdeel op haar naam met de elegante lichtvoetige merrie Farzana G (v. Ampère). In de kür op muziek wilden ze alles geven, maar de merrie versprong zich voor de tweede pirouette. Ook lieten ze op de staponderdelen punten liggen. Het werd een tweede plaats in de kür (74,84%) en een zilveren medaille in het kampioenschap. Chiel van Bedaf won het brons met Key-West Texel (v. Glock’s Toto Jr N.O.P.). In zijn James Bond-kür zou het paard nog wat meer mogen tonen in de uitgestrekte gangen.


Podium Young Riders NK Dressuur 2023 © Monique de Smit - © Monique de Smit

Pijlen gericht op het EK

“Het voelde echt heel goed om de titel nu te hebben. Vorig jaar stond ik ook tweede na de eerste dag, maar toen lukte het in de kür net niet. Toen hadden we iets teveel spanning. Ik was vandaag blij dat Gasmonkey zich zelfverzekerd voelde en ik er echt aan kon blijven rijden”, vertelt de kersverse Nederlandse kampioen. “Over twee weken in de volgende observatiewedstrijd in Geesteren en we zijn uitgenodigd voor de wedstrijd in Aken. Als het goed is daarna het EK”, is ze vastbesloten. 

Rowena Weggelaar

In de eerste ronde was Rowena Weggelaar als derde geëindigd met Don Quichot. Ze reed een enorm sterke kür en lag op koers voor de bronzen medaille. Vlak voor het einde van de kür kreeg ze een black-out en wist ze haar laatste lijnen niet meer. Ze besloot af te groeten, waardoor de kans op een medaille verkeken was.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: De Hoefslag / KNHS

Foto: Digishots

Podium Young Riders 
NK Dressuur 2023
© Monique de Smit