Dinja Van Liere - Hermes
Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Finale © Digishots
Dinja Van Liere - Hermes Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Finale © Digishots DigiShots

Bondscoach Alex van Silfhout: “In de breedte loopt er een hele rij hele goede paarden”

Dressuur

Bondscoach Alex van Silfhout kijkt tevreden terug op de eerste competitiewedstrijd van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie in Vragender. De zeges gingen naar Geert-Jan Raateland in de Grand Prix, Diana van de Bovenkamp in de U25 en naar Madeleine Witte-Vrees in de Prix St. Georges

Advertisement

Kwaliteit 

Alex van Silfhout vertelt over de verrichtingen: “Het waren mooie grote groepen met veel paarden waar zeker nog meer in zit. In de Prix St. Georges was er kwaliteit, maar het is natuurlijk moeilijk om in de Lichte Tour al te zeggen of het Grand Prix-paarden gaan worden. Je ziet het laatste stukje van de Grand Prix-oefeningen zoals de piaffe en passage nog niet, maar in de breedte loopt er wel een hele rij hele goede paarden.”

Verfijning

Van de U25-combinaties hoopt Alex dat deze straks kunnen doorstromen naar de senioren Grand Prix. “Als ik bij de U25 een goed paard zie, hoop ik dat dat verder bevestigd wordt. Dat is best van veel factoren afhankelijk en dit is zeker geen makkelijke proef. Er zit zeker nog meer in want er reed best wel een stel rond waarbij het nog niet af is. Het is goed om ervaring op te doen en daar moeten ze zeker niet voor wegblijven. Uiteindelijk moeten de paarden zoveel vertrouwen krijgen dat ze overal ontspannen naar binnen lopen. Dat leer je de paarden alleen door het ze mee te laten maken. Dat laatste stukje verfijning kost toch tijd.”

Lees hier het interview met Madeleine Witte-Vrees.

Bron: KNHS

Foto: Digishots