Marieke van der Putten - Torveslettens Titanium
The Dutch Masters 2023
© DigiShots
Marieke van der Putten - Torveslettens Titanium The Dutch Masters 2023 © DigiShots DigiShots

Marieke van der Putten en Torveslettens Titanium ook naar WB-finale Omaha: “Dit is echt fantastisch”

Dressuur The Dutch Masters WB finale Omaha

Waar eerder al bekend werd gemaakt dat Dinja van Liere en Thamar Zweistra geselecteerd zijn voor de Wereldbekerfinale die aankomende maand in het Amerikaanse Omaha wordt verreden, kreeg Marieke van der Putten zojuist te horen dat ook zij daar voor Nederland aan de start mag verschijnen met haar elfjarige Torveslettens Titanium RS2 (v. Totilas). Met deze drie topamazones zal de Nederlandse dressuursport mooi vertegenwoordigd worden in de finale.

Advertisement

Finaleplek

De combinatie, die dit jaar voor het eerst kans maakte om naar de finale te mogen, wist afgelopen weekend goed te presteren in de laatste kwalificatiewedstrijd op The Dutch Masters. “Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nog niet precies weet hoe het zit, omdat ik pas net gehoord heb dat we geselecteerd zijn. Als een aantal ruiters of amazones besluit om niet te gaan, dan schuif je natuurlijk automatisch een plekje door en dan zit je erbij!”, begint ze enthousiast. 

“Dit is echt fantastisch”

“Titanium en ik begonnen vorig jaar aan de wereldbekerwedstrijden, omdat dat toch wel de mooiere wedstrijden zijn. Dat we misschien kans zouden maken om het tot de finale te schoppen, zat eigenlijk nooit in mijn hoofd. We gaan natuurlijk ons uiterste best doen om een zo goed mogelijke proef neer te zetten, maar ik heb nog geen verwachtingen gesteld. We zien wel hoe het loopt. Je merkt dat wij als combinatie aan het groeien zijn en dat hij het steeds beter gaat doen. Het is echt fantastisch om zo in ons eerste jaar al naar de finale te mogen!”, sluit ze enthousiast af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.