Charlotte Fry (NED) - Glamourdale
The Dutch Masters 2023
© DigiShots
Charlotte Fry (NED) - Glamourdale The Dutch Masters 2023 © DigiShots

Charlotte Fry en Glamourdale niet van start op Wereldbekerfinale Omaha: “Onze focus lag niet op de finale”

Dressuur WB finale Omaha

Wereldkampioenen Charlotte Fry en Glamourdale zullen niet van start gaan op de Wereldbekerfinale in Omaha. De twaalfjarige KWPN-hengst van Lord Leatherdale heeft zich de afgelopen tijd meermaals bewezen onder het zadel van de deskundige Lottie Fry en wordt daarmee steeds populairder binnen de fokkerij.

Advertisement

“Onze focus lag niet op de finale”

Hoewel Lottie en Glamourdale zich op prachtige wijze wisten te selecteren voor de Wereldbekerfinale dressuur die volgende maand verreden zal worden in het Amerikaanse Omaha, had het team van Van Olst Horses op voorhand al besloten om zowel Glamourdale als Everdale niet naar de Wereldbekerfinale te laten gaan in verband met dekverplichtingen. “We hebben wel aan mooie wereldbekerwedstrijden deelgenomen, omdat er verder niet zo veel te rijden was”, aldus Gert-Jan van Olst. “Zo hebben Lottie en Glamourdale natuurlijk mooi voor Lottie’s thuispubliek mogen winnen in London, was ‘s Hertogenbosch voor ons een prachtige thuiswedstrijd met Glamourdale, en heeft Everdale zich goed laten zien in Mechelen. Onze focus heeft echter nooit op de finale in Omaha gelegen.” 

Komend seizoen

“We hebben nog geen planning gemaakt voor de komende tijd, omdat we rekening moeten houden met een aantal verplichtingen rondom de dekdienst, zoals hengstenshows. Er is dus nog geen definitieve planning voor het komende seizoen”, sluit hij af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.