Zoë Kuintjes met Cupido RS2
Zoë Kuintjes met Cupido RS2 Quillemette Kraaikamp

Subtop | Zoë Kuintjes tweede tijdens Grand Prix-debuut met Cupido RS2: “Voor de eerste keer heel tevreden”

Dressuur Subtop

Zoë Kuintjes wist afgelopen zaterdag haar Cupido RS2 (v. Rhodium) op haar Grand Prix-debuut naar 69,08% te rijden. Tijdens de subtopwedstrijd in Wormerveer mochten ze de tweede prijs ophalen. 

Advertisement

Steady proef 

Zoë zit sinds vorig jaar mei in het zadel van Robin van Lierop’s Grand Prix-paard Cupido RS2. De combinatie kwam al gauw uit in de U25 en wist daarin uitstekende resultaten te behalen. Ze werden zelfs de reserve combinatie voor het EK U25. “Voor de eerste keer ben ik heel tevreden”, vertelt Zoë. ‘Het was voor mij nieuw en hier en daar zaten er nog wat slordigheidsfoutjes in de proef. Die kunnen er zeker uit als ik de proef vaker gereden heb. Ik was er heel blij mee en we konden over het algemeen een steady proef rijden.”

Eigen ervaring

“We hebben samen de beslissing genomen om een keer de senioren Grand Prix te rijden. Met name ook voor mijn eigen ervaring en de wedstrijd was vrij in de buurt. Ik wilde het een keer proberen en nu gaan we door om de kleine dingetjes eruit te poetsen. De focus ligt op de U25 en tussendoor wil ik een Grand Prix-wedstrijd rijden. Anders blijven we ook iedere keer dezelfde proef rijden. De Grand Prix is zeker een moeilijkere proef, maar het scheelt wel dat Cupido het al gelopen had. Dat maakte de stap zeker makkelijker”, vertelt Zoë.

Piaffe en passage

“In de Grand Prix telt de piaffe dubbel en daar scoren we altijd heel goed op. We kregen hele goede punten voor de piaffe en de passage. In de galop was het voor mij nog wel pittig met de zigzag en de pirouettes op de middenlijn. Ik denk dat we daar nog wel punten hebben laten liggen want dat kunnen we thuis veel strakker doorrijden”, vertelt de amazone die sinds zes weken weer volledig aan het rijden is. Eind november viel ze van een jong paard en kon ze met Cupido niet deelnemen aan CDI Kronenberg. “Het heeft toch wel zes weken geduurd voordat ik weer alles kon rijden. Het had veel erger kunnen afgelopen en ik ben blij dat ik er nu geen last meer van heb.”

Observaties 

De amazone wil zich dit jaar focussen op de observaties voor het EK. “Ik hoop dat we een plekje kunnen bemachtigen in het U25-team”, vertelt ze. Naast Cupido heeft ze nog tweejarige paarden te rijden en veelal jonge paarden. “Ik heb samen met RS2 een zevenjarige die ik dit jaar mee wil nemen in de Lichte Tour. Daar hebben we geen haast mee en ik verwacht dat pas halverwege het seizoen. Ook heb ik een zevenjarige merrie van klanten op stal en die ga ik een keer Z2 rijden”, sluit ze af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Quillemette Kraaikamp