Marten Luiten - Fynona
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Marten Luiten - Fynona World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

CDI Exloo | Marten Luiten en Fynona naar nieuw record in Intermediaire II

Dressuur

Op het internationale concours in Exloo worden naast de Lichte Tour en Grand Prix ook jeugdrubrieken verreden. Donderdagochtend werd er gestart met de grootste jeugdrubriek, de pony’s. Twee Duitse amazones beklommen de hoogste plaatsen op het ereschavot. Bridget Lock werd derde en beste Nederlander met haar Nespresso (v. FS Numero Uno) met 71,81%.

Advertisement

Zes nieuwe records

Bij de pony’s regende het nieuwe records. Van de negen Nederlandse combinaties wisten er maar liefst zes een nieuw persoonlijk record bijeen te rijden. Na de pony’s was het de beurt aan de children combinaties. Een kleine rubriek, vier combinaties, maar het niveau lag hoog. Britt Kikkert - Van der Linde en haar Dark Knight Texel (v. Wynton) waren oppermachtig en schreven met een nieuw record van 79,27% de rubriek op hun naam. Sophie Evers en haar Beaumonde (v. United) reden voor het eerst een internationale wedstrijd na de revalidatie van de merrie. De combinatie liet zien terug van weggeweest te zijn en werden met een harmonieuze proef tweede met een nieuw pr van 75,07%.

Kebie Raaijmakers naar nieuw pr

In de twaalfkoppige groep bij de junioren was het een Belgische amazone die er met de winst vandoor ging. Clara Collard en de Tuschinski-zoon Escape noteerden 69,50%. Kebie Raaijmakers werd nipt tweede met 69,39%. Dit betekende wel een nieuw record voor haar met de achtjarige merrie Kevita (v. Negro). Yasmin Westerink werd door wat spanningsfoutjes derde met haar Dibert L (v. Vivaldi) met 67,93%. Bij de young riders gingen slechts twee combinaties van start. De rubriek kwam op naam van Liz Bouman die haar Happymood HF (v. Winningmood) naar 62,84% reed. 

Marten Luiten veruit de beste

Marten Luiten en Fynona (v. Ampère) waren veruit de beste in de Intermediaire II. De combinatie krijgt steeds meer routine in de U25 en wist verschillende 8’en en 8,5’en bijeen te rijden op de dubbeltellende onderdelen. In de serie om de twee sloop een klein foutje. Het eindtotaal kwam uit op 72,50%, al was het geen unanieme overwinning. Het Finse jurylid bij C plaatste namelijk Zoë Kuintjes op kop. De amazone en haar Cupido (v. Rhodium) werden uiteindelijk tweede met 70,74%. Daphne van Peperstraten maakte het podium compleet door haar Greenpoint’s Cupido (v. Johnson) naar de derde plaats te rijden met 68,48%. Tom Verhoeven en Binoeska (v. Tuschinski) werden vierde met 66,72%.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots