Afbeelding
Madeleine Witte

Madeleine Witte wint felbegeerd ticket voor Jumping Amsterdam: “Ik hoop dat Elton mijn nieuwe Grand Prix-paard wordt”

Dressuur

Madeleine Witte won zondag een ticket voor de Lichte Tour-rubriek op Jumping Amsterdam. Ze reed haar nieuwe troef Elton (v. Escolar) naar 74,41% in een sterke kopgroep. 

Advertisement

Safe gevoel

Madeleine is vol lof over haar nieuwe subtoppaard. “Elton heeft een super fijn karakter en is echt een schat van een paard. Hij heeft drie goede gangen en ik ben vanaf het eerste moment heel erg blij met hem. Hij was net uit de M2 toen we hem samen kochten met Kees van den Oetelaar. Ik ben hem gaan rijden en het is boven verwachting snel gegaan. Vanaf het eerste moment gaf hij een heel fijn, maar ook safe gevoel. Hij staat sinds eind mei bij ons op stal en vorige week maakten we ons debuut in de Lichte Tour.”

Meerdere achten

“Elton heeft heel veel go in de ring en dat had ik vandaag ook wel door. Vaak heb je met hengsten dat ze zich toch in de ring wat afsluiten, maar hij blijft lekker lopen. We kregen nu net zoals vorige wedstrijd hele goede cijfers voor de pirouettes. Hij gaat echt zitten en heeft een heel mooi voorbeen. Ook kan hij heel goed stappen, maar we hadden wat kleine slingertjes in een serie en het halthouden was te progressief. In de draf kreeg hij ook meerdere achten. Hij kan alle oefeningen voor een goed cijfer en nu moeten de kleine slingertjes er nog uit.”

Nicole Werner

Ze vervolgt “Ik ben zelf sinds april niet meer op concours geweest en voor Elton is het ook lang geleden. Vorige week dacht ik na ons debuut, aan deze dingetjes wil nog werken. Hij is nu in een week tijd al zoveel verbeterd, dat is echt heel gaaf. Ik ga regelmatig trainen bij Nicole Werner en afgelopen week hebben we de proef nog een keer bij haar geoefend. Ik denk dat ik hem voor Jumping Amsterdam nog een keer mee neem naar een kleine wedstrijd. Hij krijgt nu even een kleine pauze na deze twee wedstrijden en daarna gaan we rustig verder trainen.”

Opvolger voor Grand Prix-paarden

“We zijn thuis al een beetje met de Grand Prix-oefeningen bezig. Dat had ik nu weer even op een laag pitje staan, maar dat werk gaan we er nu weer wat meer bij pakken. Voor Jumping Amsterdam richt ik me dan weer meer op de Lichte Tour. Ik denk zeker dat hij Grand Prix gaat lopen. De passage doet hij al redelijk en de piaffe en de eners gaan ook steeds beter. Ik wil niets overhaasten en pak maar af en toe wat mee. We wisselen veel af in de training en rijden ook vaak op de renbaan”, vertelt Madeleine. “Ik hoop dat hij mijn nieuwe Grand Prix-paard gaat worden. Ik ben dit jaar 50 geworden en onwijs blij met zo’n lieve werkwillige hengst. Ik ga niet meer op alle jonge paarden zitten en ik heb ook genoeg wilde hengsten gehad in mijn leven. Hij is echt een lieverd en ik hoop dat hij een goede opvolger wordt voor Finnländerin!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Madeleine Witte