Afbeelding

Fenne Timmermans overwint op selectie Horse2Fly KFPS sportcompetitie: “Altijd al fan geweest van Imme”

Dressuur

De pas 15-jarige Fenne Timmermans zette dit weekend goede resultaten neer op de selectieproef van de Horse2Fly KFPS sportcompetitie. In het zadel van Kroon AAA-merrie Imme fan Veldzicht (Alwin 469 x Dries 421) reed ze 66,83% en 64% bij elkaar wat zorgde voor een dubbele overwinning op B-niveau. 

Advertisement

Tevreden 

“Ik was heel erg blij met de overwinning. Ik had het niet verwacht, want ik wist niet hoe de andere deelnemers het hadden gedaan”, steekt de amazone van wal. “Ik was wel heel tevreden met mijn proef, maar het kan altijd beter. De punten klopten zeker bij mijn gevoel en ik had leuk jurycommentaar: ‘Mooi paard, die komt er wel!’. Imme was gelukkig fijn ontspannen en goed te rijden waardoor ik alles netjes af kon werken. De verbeterpunten zijn dat de overgangen en het halsstrekken nog wat netter mogen.”

Zelf gefokt

Samen met haar tweelingzus Fleur rijdt Fenne de paarden van haar moeder. “Ik heb vier jaar gereden met een New Forest D-pony, die heb ik zelf opgeleid van B tot Z1 niveau. Daarna ben ik overgestapt naar de paarden en ben ik Imme gaan rijden. We hebben haar zelf gefokt dus is ze al bij ons vanaf veulen.”

Zadelmak 

De amazone is altijd al fan geweest van de 4-jarige Imme. “Toen ik haar mocht rijden kwam ik erachter dat we echt een klik hadden. Ze is fijn zadelmak gemaakt door Jessica Mazee, daarna heb ik begeleiding gekregen van Isabelle Vroomans en heb ik de Friesian Talent Cup mee gereden. Dat was een hele leuke ervaring.”

Nettere proef

Momenteel traint de combinatie thuis op L1-niveau. “Imme wil graag voor me werken en dan blijft ze gaan. Ik ben erg blij met de ontwikkeling van ons beide, ik kan er steeds fijner aan rijden. en daardoor kan ik een steeds nettere proef neerzetten. Uiteindelijk zou ik graag zo hoog mogelijk willen komen in de dressuur”, sluit ze gedreven af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit