Emmelie Scholtens (NED) - Indian Rock
FEI Dressage World Cup Stuttgart 2022
© DigiShots
Emmelie Scholtens (NED) - Indian Rock FEI Dressage World Cup Stuttgart 2022 © DigiShots Leanjo de Koster

WB Stuttgart | Emmelie Scholtens: “Ik kan niet meer dan trots zijn op Indian Rock”

Dressuur

Emmelie Scholtens en de KWPN-hengst Indian Rock (v. Apache) kwamen weer voor het eerst aan de start sinds het WK in Herning. Op de wereldbekerwedstrijd in Stuttgart werden ze negende met 72,15%. In de kür op muziek reden ze een nieuw persoonlijk record bijeen wat resulteerde in de zevende plaats met 80,13%.

Advertisement

Eerste indoorwedstrijd

“Ik ben super trots op hem”, vertelt Emmelie enthousiast. “Ik vind het heel erg knap voor een negenjarige dat hij in zo’n atmosfeer in een vol stadion zich zo kan laten zien. Er zat veel publiek en het voelde alsof hij het naar zijn zin had. Hij liep super goed, maar is nog onervaren. Het was zijn eerste indoorwedstrijd ooit en dat was misschien even wennen voor hem.”

Heerlijk gevoel in de kür

In de Grand Prix slopen er nog een paar foutjes in. “In de Grand Prix zat ik er niet zo lekker in en kregen we wel wat foutjes. In de kür was het juist het tegenovergestelde en was het een heerlijk gevoel. Met losrijden liep hij direct al super fijn en stond hij er goed aan. Hij liet een goede piaffe en passage zien. Eigenlijk heeft hij alles goed gedaan en was ik ook blij met het stapgedeelte. Hij geeft zich voor de volle 100% en wilt zo enorm graag werken. De moeilijkheidsgraad is nog niet zo hoog in de kür, maar dat vind ik ook het meest eerlijk tegenover hem.”

Afwisselen met Desperado N.O.P.

De amazone heeft twee geweldige paarden die zich kunnen meten met de wereldtop. “Indian Rock is een expressief paard en ik wil hem spaarzaam inzetten. Ik wil hem afwisselen met Desperado en zo met beide paarden enkele wereldbekerwedstrijden rijden. Ik zou heel graag mee rijden op Jumping Amsterdam en The Dutch Masters, wellicht kunnen we ook nog naar Neumünster”, vertelt Emmelie.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Digishots