Levi Heusinkveld en Tjiesto L.H.
Levi Heusinkveld en Tjiesto L.H. Foto: Digishots

Levi Heusinkveld: “Mijn grote droom is een EK rijden, ik weet zeker dat Tjiesto het kan”

Dressuur

De nog maar elfjarige Levi Heusinkveld wist zich vorige week op de Hippiade goed in de kijker te rijden met haar vijfjarige Tjiesto L.H. De combinatie reed naar een score van 73,06% en mocht daarmee de gouden medaille in ontvangst nemen. De jonge, maar ambitieuze amazone timmert op deze manier met haar twee eigen pony’s en bijrijdpony al mooi aan de weg naar haar grote droom; een EK rijden. 

Advertisement

“Alles aan hem is leuk”

Zo’n twee jaar geleden kwamen Levi en haar moeder de toen driejarige, pas net zadelmak gemaakte hengst Tjiesto L.H. tegen. “Mijn moeder vond het altijd leuk om op internet rond te kijken naar pony’s, en daar kwamen we Tjiesto plotseling tegen. We zijn gelijk bij hem gaan kijken en hebben daarna besloten om hem te kopen. Hij is echt ontzettend knap en heel erg lief. Hij heeft nog nooit een stapje verkeerd gezet en heeft geweldige gangen. Eigenlijk is alles leuk aan hem!”, vertelt Levi lovend over de jonge pony.

“Heel trots op hem!”

Dat Levi en Tjiesto een goede combinatie vormen, lieten ze vorige week op de KNHS Witte van Moort Hippiade zien. Levi heeft al meerdere kampioenschappen gereden, maar afgelopen week werd al haar harde werken beloond en reed ze naar de winst. Ze reden in de klasse L2 D/E naar een prachtige score van 73,06%, waarmee ze de gouden medaille in ontvangst mochten nemen, het kampioenschapslint omgehangen kregen en de titel Nederlands Kampioen op naam schreven. “Dat was echt heel gaaf. Ik was heel blij met hoe Tjiesto het deed. Hij is nog maar vijf, maar wat hij nu al kan, is echt super knap. Ik ben heel trots op hem!”

EK-droom

Dat de combinatie nu al zo schittert tussen de witte hekjes, belooft veel moois voor de toekomst. Het volgende grote doel staat dan ook al genoteerd; meedoen aan een EK. “Dat lijkt me echt heel gaaf. Ik weet zeker dat Tjiesto het kan. Hij heeft zulke mooie gangen en is zo braaf. Ik ben heel blij met wat we nu al bereikt hebben en ben mijn ouders en trainer Jean René Luijmes echt heel dankbaar voor wat ze allemaal voor mij doen. Ze zijn er altijd bij en helpen mij altijd!” 

Z-debuut

Naast Tjiesto, is Levi ook de trotse eigenaresse van de zevenjarige Tennessee. “Hem kochten we ook als driejarige die pas net onder het zadel was. Hij werd twee keer per week door iemand bijgereden, maar verder heb ik hem helemaal zelf opgeleid. Vorige week werden we nog tiende op de Nederlandse Kampioenschappen in de klasse M1/M2-C, maar ik hoop dit weekend mijn Z-debuut met hem te kunnen maken. Ook Tennessee is heel erg braaf. Hij houdt van knuffelen en staat altijd met zijn neusje boven het luikje uit.”

Toekomst

Op 3 september zal Levi op de finale van het Dutch Pony Championship niet alleen met Tjiesto van start gaan bij de vijfjarigen, maar ook met haar bijrijdpony Jaguar. Als de jonge amazone naar de verre toekomst kijkt, zou ze graag verder willen in de dressuursport. “Het lijkt me heel erg leuk om met mijn moeders paard children te kunnen starten en als het echt super goed gaat misschien zelfs mee te rijden bij de junioren, maar voor nu staat eerst mijn Z-debuut met Tennessee op het programma”, sluit ze af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.