Miranda Rongen - Kir Royaal O
Hippiade 2022
© DigiShots
Miranda Rongen - Kir Royaal O Hippiade 2022 © DigiShots DigiShots

Miranda Rongen wint Nederlands kampioenschap Z2: “In de kür was ze zoals ze moest zijn”

Dressuur

Afgelopen winter wonnen Miranda Rongen en haar merrie Kir Royaal O (v. Desperado) de Nederlandse titel in het Z1. Afgelopen weekend wisten ze dat zelfde kunstje te herhalen maar dan in het Z2. In de eerste proef reden ze zich al naar de eerste plaats met 71,43%. In de kür op muziek werden ze nipt tweede met 76,10%. Overall was het goud voor Miranda Rongen, zilver voor Kim Noordijk en brons voor Stephanie de Frel.

Advertisement

Gespannen

“Ik ben er heel bij mee”, steekt Miranda van wal. “Ik had het niet verwacht om te winnen, maar natuurlijk wel gehoopt. Ze liep het hele seizoen al goed maar het moet iedere keer maar wel weer gebeuren. Tijdens de eerste proef hadden we iets spannend vond ik zelf. Dit was niet aan het beeld af te zien, maar tijdens het losrijden waar het heel druk was raakte ze wat gespannen. Ik kon het niet helemaal naar mijn zin laten afvloeien. Het beeld bleef wel mooi en het was een foutloze proef op één wissel na.”

Filmmuziek

Ze vervolgt “In de kür was ze zoals ze moest zijn en was het beeld vanzelfsprekend. Charles Monterie heeft de kürmuziek gemaakt en nadat ik met hem had overlegd hebben we voor filmmuziek gekozen. Daar kun je meer een verhaal mee vertellen en ik kreeg er zelf kippenvel van. We hebben veel leuke reacties gehad en het klopte precies op de muziek. We reden de wissels en schouderbinnenwaarts op de binnenhoefslag en het liep zoals ik wilde.”

Hoge cijfers

“We kregen een 9 voor het binnenkomen en daar had ik hard op geoefend. Ze heeft een hele lichtvoetige draf en de zijgangen zijn heel constant. We kregen veel 8’en en het beeld is heel harmonieus. Ze heeft soms met het verzamelde iets moeite met haar balans, maar je kunt merken dat ze in alle onderdelen steeds sterker wordt. Het heeft even geduurd voordat ze de wissels goed sprong maar daar kregen we nu ook 8’en voor. De wissel die mis ging leverde terecht een 3 op. De jury schreef ‘talent voor de toekomst, hele mooie harmonie en genoten’. Dat is natuurlijk erg leuk om terug te lezen”, is ze enthousiast.

Geluk

Tot slot vertelt ze “Het wachten op de punten was heel spannend want in de kür scheelde het maar weinig. Ik had het nog wel hoger verwacht in de proef. Het was mijn geluk dat de eerste proef ook meetelde anders had ik niet gewonnen. Ze krijgt nu een paar dagen vrij en daarna ga ik rustig bekijken of ik ZZ-Licht ga rijden of ZZ-Zwaar. We genieten eerst hier van!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots