Julia Vrolijken en Miliane SC
Julia Vrolijken en Miliane SC Foto: DigiShots

Julia Vrolijken Nederlands Kampioen L1: “We kwamen met een top gevoel de baan uit”

Dressuur

Julia Vrolijken reed haar vijfjarige Miliane SC (v. Indian Rock) dinsdag met een mooie score van 72,22% naar de zege in het L1 op de KNHS Witte van Moort Hippiade 2022. De merrie is al van veulen af aan in Julia’s bezit. Dat deze combinatie nu, vijf jaar later, heeft mogen schitteren op het NK en ook nog eens met de winst naar huis gaat, maakt het extra speciaal. 

Advertisement

Potentie

“Mijn vader en ik hebben haar vijf jaar geleden samen gekocht op een veulenveiling”, steekt Julia van wal. “Het was toen al heel bijzonder om zoiets mee te maken, maar dat we nu vijf jaar later Nederlands Kampioen worden, maakt het extra speciaal. Onze stalruiter heeft haar hier thuis zadelmak gemaakt en daarna ben ik haar al snel zelf gaan rijden, omdat ze echt heel braaf was. Dat ik de hele opleiding zelf mag doen, vind ik echt super leuk. Het is een heel werkwillige merrie die zich altijd inzet. Ze heeft drie hele goede gangen, dus ik denk dat ze veel potentie heeft voor de toekomst!”

“Ze deed enorm goed haar best”

De merrie toonde dinsdag in de ring in Ermelo al een glimp van haar talent. “Dit was haar allereerste echte kampioenschap, dus ik merkte wel dat ze extra go had in de eerste proef en dat ze van de hele entourage extra pit kreeg. Er zaten daardoor wat hakkeltjes in, maar dat vond ik helemaal niet erg. Ze deed enorm goed haar best en gaf de volle 100%!”

“Met een top gevoel de baan uit”

‘s Middags kreeg de combinatie nogmaals de kans om te laten zien wat ze in huis had. “Ik was blij dat we door mochten voor de tweede proef, want zo kon ik de foutjes van de eerste proef er misschien uit halen en konden we ons nog een keer bewijzen. De tweede proef was helemaal foutloos en vlekkeloos, dus we kwamen met een top gevoel de baan uit. Ik wist dat het een goede proef was, maar de concurrentie was ook ontzettend goed, dus het was nog maar afwachten wat het zou worden!”

Goede basis

“Het grootste doel is om haar zo goed mogelijk op te leiden en haar van een goede basis te voorzien. Ik denk dat we heel ver kunnen komen als die basis goed zit. Hoe ver, dat gaan we in te toekomst zien!”, sluit ze af. 

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.