Nicky Tenwolde en Bekveld Daphne
Nicky Tenwolde en Bekveld Daphne Foto: Privébezit

Nicky Tenwolde Nederlands Kampioen klasse B-C: “Daphne doet er op wedstrijd altijd een schepje bovenop”

Dressuur

Vele ruiters en amazones, paarden en pony’s, grooms en familieleden hebben wekenlang naar dit moment toe geleefd; de eerste dag van de negendaagse KNHS Witte van Moort Hippiade 2022. Inmiddels zijn de eerste kampioenen bekend. De nog maar tienjarige Nicky Tenwolde reed haar achtjarige C-pony Bekveld Daphne naar een geweldige score van 71,56% in de klasse B, waarmee de jonge amazone de concurrentie ver achter zich liet. 

Advertisement

NK-debuut

Familie Tenwolde kocht Bekveld Daphne zo’n anderhalf jaar geleden bij de Ponymakelaar. “Ze werd voorheen als fokmerrie gebruikt, dus we hebben haar eigenlijk zelf getraind”, steekt Nicky van wal. “Daphne is een hele lieve pony die altijd naar ons hinnikt en er op wedstrijd altijd nog een schepje bovenop doet. Dit was ons eerste NK, dus ik was van tevoren best wel zenuwachtig, maar ik vond de proef heel erg goed gaan. Daphne was heel braaf en keek eigenlijk nergens van op. Ik vond dat ik haar heel goed door de proef heen kon rijden”, vertelt ze trots. 

“Heel goed gevoel”

“Ze hadden een klein foutje in de stap, maar verder gingen ze er samen super doorheen en waren ze heel gefocust”, vult de vader van Nicky aan. Dat de combinatie met bijna 4% voorsprong op kop kwam te staan, had Nicky stiekem wel al door tijdens de proef. “Ik had al een heel goed gevoel toen ik aan het rijden was, dus ik dacht wel dat het een goede score zou kunnen worden”, vertelt Nicky. De combinatie gaat zich nu focussen op de volgende stap; L starten. “Binnenkort gaan we L starten en dan hoop ik de volgende keer natuurlijk ook weer naar het NK te mogen gaan. Dat zou ik heel erg leuk vinden!”, sluit ze af. 


Foto: Privébezit

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Afbeelding