Frank Hosmar (NED) - Alphaville N.O.P. 
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Frank Hosmar (NED) - Alphaville N.O.P.  ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots DigiShots

WK Herning | Frank Hosmar wint zilveren medaille in de kürfinale

Dressuur WK Herning

Nadat Sanne Voets en Lotte Krijnsen eerder vandaag het ereschavot mochten beklimmen wist Frank Hosmar in Grade V zijn zilveren medaille veilig te stellen. Zijn kür met Alphaville N.O.P. werd met 80,78% beoordeeld. Het goud ging naar de Belgische Michèle George (82,86%) en het brons naar de Britse Sophie Wells (79,26%).

Advertisement

‘Dit gevoel nog bijna nooit gehad’

Frank nam al drie keer eerder deel aan een wereldkampioenschap. “Vandaag voelde het alsof ik niks hoefde te doen, ik zat lekker ontspannen in het zadel en stuurde hem zo rond. Normaal moet je een paard wel even bij de les houden tussendoor, maar ik hoefde hem niet te stimuleren of wat dan ook. Dat gevoel heb ik bijna nog nooit gehad”, zei hij na afloop.

Hoge cijfers voor muziek

Zijn paard Alphaville N.O.P. voerde de oefeningen met veel gemak uit. “Het was net of Alphaville het wist, dat hij de muziek hoorde en zoiets dacht van ‘Oké, dit vind ik leuk en dit is mijn ding!’. Deze kür hebben we al langer en de jury geeft altijd hoge cijfers voor de muziek en eerlijk gezegd vind ik het zelf ook heel mooi, dus veranderen is niet aan de orde. De routine is ook hetzelfde, maar we blijven perfectioneren.”

Teamgoud en zes individuele medailles

Voor het team van bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink was het een zeer succesvol WK. Ze wisten het teamgoud binnen te slepen en wonnen daarnaast zes individuele medailles. Daarnaast is ook het doel, een ticket voor Parijs, afgevinkt. We hebben kunnen genieten van mooie sport en kijken reikhalzend uit naar de weg richting Parijs.

Bron: KNHS/ De Hoefslag

Foto: Digishots