Britt Ribbels en Maggie May
Britt Ribbels en Maggie May Foto: Demi Smit Fotografie

Britt Ribbels: “Ik hoop uiteindelijk in de voetsporen van mijn moeder te kunnen treden”

Dressuur

Sinds ongeveer een jaar zit Britt Ribbels in het zadel van de vijfjarige Maggie May (v. Morricone I). Deze merrie is gefokt uit Galina, de Zware Tour-merrie van Grand Prix-amazone en moeder Judith Ribbels. Inmiddels is de combinatie tussen de witte hekjes te vinden en maakt ze zich klaar voor de Nederlandse Kampioenschappen in de klasse M1. 

Advertisement

Werkwillig

Na Maggie May thuis een keertje te hebben gereden, besloot Britt verder te trainen en ook tussen de witje hekjes te verschijnen. “Morrie heeft altijd zin om te werken. Het is een super blij en werkwillig paardje. Ze vertrouwt op ons als eigenaren en als ik in het zadel zit, vertrouwt ze me ook. Het is heel leuk om met haar op stap te gaan, want ze gaat altijd graag mee. Mede door haar fijne instelling, zijn we in een vrij korte tijd tot het M1 gekomen”, vertelt Britt. 

“Ontzettend tevreden”

Op de Gelderse Kampioenschappen wist de combinatie een ticket voor het NK te bemachtigen. “We hebben twee selecties gereden en die gingen allebei heel erg fijn. Op de Gelderse Kampioenschappen zelf was Morrie best onder de indruk van alles wat er om haar geen gebeurde toen ze de trailer af kwam, maar toen ik eenmaal in het zadel zat, was haar focus weer volledig bij mij en deed ze super goed haar best. We reden een hele fijne proef, maar hadden we wel 20 punten verschil bij de jury’s. Uiteindelijk kwamen we met 65,75% uit op de zevende plaats, maar wij waren allemaal ontzettend tevreden met hoe ze het deed.”

Puntjes op de i

Met het NK in het vooruitzicht gaat Britt gewoon verder trainen zoals ze altijd al deed. “Ik ga niet specifiek iets anders doen, maar gewoon lekker verder hoe we al bezig waren. Ik wil wel de puntjes op de i zetten, want het kan natuurlijk altijd beter”, lacht ze. “Na het NK hoop ik de overstap naar het M2 te kunnen maken, zodat ze Z kan starten als ze zes is.”

“Goed op schema”

Britt denkt dat de merrie veel potentie heeft voor het hogere werk en hoopt dan ook zo ver mogelijk met haar te komen. “Het is natuurlijk kijken hoe alles loopt, maar het zou mooi zijn als ik mijn moeder achterna kan gaan. Morrie is nog jong, dus ik denk dat we voor nu goed op schema liggen. Verder zien we wel hoe ze zich ontwikkelt. Naast de wedstrijden met Morrie maak ik ook pony’s zadelmak en rij ik veel pony’s en jonge hengsten voor de verrichtingen. Ik ben ondertussen twintig, dus ik mag niet meer met ze op wedstrijd, maar ik vind het wel heel erg leuk om met die jonge hengsten bezig te zijn. Ik rijd graag paarden voor anderen en hoop zo uiteindelijk ook in de voetsporen van mijn moeder te kunnen treden!”, sluit ze af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Demi Smit Fotografie