Anne Meulendijks - Issey Myake
CSI Twente 2022
© DigiShots
Anne Meulendijks - Issey Myake CSI Twente 2022 © DigiShots Leanjo de Koster

CHIO Rotterdam| Anne Meulendijks: “Kilometers maken”

Dressuur CHIO Rotterdam

Op de eerste dag van het CHIO Rotterdam zijn ook de Grand Prix dressuurruiters van start gegaan. Zowel Nederlandse als buitenlandse ruiters kwamen aan de start vanmiddag in deze CDN rubriek.

Advertisement

Top drie

Deze rubriek is gewonnen door Katie Duerhammer met Quartett (v. Quarterback). Beste Nederlandse is Anne Meulendijks, zij eindigde met de negenjarige ruin Issey (v. GLOCK’s Johnson Tn) op een mooie tweede plaats met een score van 71,85%. Judith Ribbels eindigde met Fun Fun EB (v. Sorento) op plaats drie.

Issey

“Issey is pas voor de zesde keer op wedstrijd dus nog erg groen”, aldus Anne. “Hij gaat elke wedstrijd vooruit en heeft een super mentaliteit.” Aangezien het pas de vierde keer is dat hij Grand Prix loopt is de voorbereiding voor deze wedstrijd niet anders geweest dan voor een andere wedstrijd. “Het is gewoon per keer bekijken hoe hij het doet.” Ondanks een mooie tweede plaats is Anne niet helemaal tevreden met de score, ze is door één jury duidelijk minder gewaardeerd dan de andere vier juryleden. Aangezien Anne Issey rijdt voor Anky van Grunsven en Sjef Janssen weet ze nog niet wat het uiteindelijke doel met dit paard gaat worden. “Eerst maar wat meer kilometers maken, dan komt de rest vanzelf.” Morgen start Anne met Issey nog in de Grand Prix Special.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots