Dinja van Liere - Hermes
CDI Exloo 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - Hermes CDI Exloo 2022 © DigiShots DigiShots

CDI Exloo | Bondscoach Alex van Silfhout na tweede observatie: “Het is nog koffiedik kijken”

Dressuur

Tijdens de tweede observatie in Exloo was Dinja van Liere oppermachtig in zowel de Grand Prix, de Spécial als de kür op muziek. “Na het NK en nu Exloo staan we er goed voor. Het is altijd nog fit houden en in vorm blijven, maar het WK is dit seizoen de absolute droom.” 

Advertisement

‘Er is potentie’

“Het is goed om te zien dat de kwaliteit omhoog gaat en we potentie hebben”, zei bondscoach Alex van Silfhout na afloop van de Grand Prix. De tweede plaats was in deze Grand Prix voor Emmelie Scholtens. Zij reed Indian Rock (v. Apache) naar een mooie score van 74,78%. Marieke van der Putten en Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) reden naar 74,57%, wat goed was voor de derde plaats. Dinja van Liere en Hartsuijker (v. Johnson) werden vierde met 74,03% gevolgd door Thamar Zweistra met Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil) met 72,96%. “Dinja reed heel sterk en had Hermès mooi op lengte. Emmelie liet met Indian Rock extreem mooie dingen zien maar je ziet dat het nog heel pril is. Dat heeft gewoon nog wat tijd nodig. Marieke en Titanium zie je elke wedstrijd verbeteren en Marieke begint met meer zelfvertrouwen te rijden. Er zit zeker nog rek en er kan nog wel een paar procent bij. Dat is lekker. Dat geldt ook voor Thamar met Ich Weiss. Zij pakken er steeds iets bij en elke wedstrijd wordt het mooier.”

Afwachten wie er het beste in vorm zijn

“Ik kan nu nog weinig over zeggen over het team. Het is positief om nieuwe combinaties te zien groeien en verbeteren. Maar voor de rest is het koffiedik kijken en afwachten wie de beste kaarten en vorm heeft. Dream Boy had een klein dingetje en is weer aan het opbouwen. Dat lijkt goed en hij moet er op de volgende observatie gewoon weer bij zijn. Go Legend had een vervelende bult op de plaats van de singel maar ik reken erop dat hij er volgende keer ook weer bij is. Desperado van Emmelie moet nog even rustig aandoen en het is afwachten hoe snel hij weer opknapt.” Met Exloo erbij betekent het dat de eerste twee observaties afgerond zijn. De volgende en laatste twee observatiewedstrijden zijn in Rotterdam en Aken. Na afloop zal Alex van Silfhout het team bekend maken dat Nederland zal vertegenwoordigen op het WK in Herning. 

Bron: KNHS

Foto: Digishots