Romee Schoenmakers en Royal Golden Berry
Romee Schoenmakers en Royal Golden Berry Foto: Foto4U

Romee Schoenmakers: “Royal doet er op wedstrijd altijd een schepje bovenop!”

Dressuur

Toen Romee Schoenmakers haar nu zesjarige Royal Golden Berry (v. Goldstar du Bois) anderhalf jaar geleden voor het eerst zag, was ze meteen gek op hem. Zaterdag reed ze hem naar de tweede plaats op de selectie in Elshout in de klasse DE/L2. 

Advertisement

Zoektocht

“Ik heb Royal nu zo’n anderhalf jaar”, steekt Romee van wal. “Ik was meer dan een half jaar aan het zoeken naar een nieuwe pony en toen kwam ik eindelijk tegen wat ik al die tijd al zocht; een pony met een lief karakter, die af en toe ook een tikkeltje eigenwijs is. Toen ik Royal voor het eerst zag, wist ik meteen dat hij dé pony was voor mij, zelfs toen ik hem nog niet gereden had. Zijn looks zaten natuurlijk ook heel erg mee!” 

“Hij veranderde”

“Hij kende destijds eigenlijk alleen de basis. Ik kocht hem als 4,5-jarige en ben hem meteen goed gaan doortrainen om hem uit te kunnen brengen. Dat ging eigenlijk super goed, totdat Royal na een tijdje heel erg veranderde. Hij liet me meerdere keren alle hoeken van de bak zien. Hij was natuurlijk nog jong, dus het was logisch dat hij wat streken kon uithalen, maar dit was wel echt een hele andere Royal dan degene die wij kenden. In september 2021 zijn we naar een andere stal verhuisd en daar kreeg ik gelukkig al heel snel de oude Royal weer terug.”

“Hij liep super!”

“Ik ben bij Iris van Rooij gaan lessen en dat heeft zo’n enorm verschil gemaakt! Zonder Iris waren we samen nooit zo ver gekomen. Ik heb veel kilometers met hem gemaakt, waardoor hij op een gegeven moment snapte wat op wedstrijd gaan inhield.” Zaterdag reed de combinatie mee op de selectie in Elshout in de klasse DE/L2. Met 64,17% wisten ze de tweede plaats op naam te schrijven. “Ik kon heel fijn losrijden en in de proef liep hij ook super! Royal heeft heel veel moeite met verruimingen, terugrijden en het wijken. Dat gaat steeds beter, maar dat zijn nog wel de puntjes waar we aan moeten werken. Aankomend weekend starten we onze derde selectie en ik hoop daar al weer verbeteringen te kunnen laten zien tegenover zaterdag.”

Internationaal

“Royal doet er op wedstrijd altijd een extra schepje bovenop. Hij zal altijd zijn best voor me doen, ook al snapt hij het soms niet. Hij wil het echt altijd goed doen voor me! Volgend jaar wordt ik achttien, dus ik hoop hem voor die tijd nog te kunnen uitbrengen in het Z2. Voor de verre toekomst lijkt het me vooral heel erg gaaf om ooit internationaal te mogen starten, dus daar ga ik hard voor werken!”, sluit Romee af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan  

Foto: Foto4U