Afbeelding
Anett Somogyvari

Jeanine Nieuwenhuis scoort hattrick tijdens internationaal debuut: “Ik ben altijd al gek van deze paarden geweest”

Dressuur

Jeanine Nieuwenhuis wist vorige week tijdens CDI Pilijaszfalu in Hongarije goede resultaten te behalen. Zowel in de Prix St. Georges als in de Intermediaire I en in de kür op muziek wist ze het oranje lint op te eisen. Ze reed de Hofrat-zoon Black Jack WW naar 70,50% (PSG), 71,32% (Int I) en 71,18% (kür). De zesjarige Shape of You (v. Blue Hors St. Schufro) werd derde met 72,2% en eerste met 73% in de rubriek voor zesjarige dressuurpaarden. 

Advertisement

Reizen

“Ik ben mega blij met de resultaten”, steekt Jeanine van wal. “Het is een heel mooi concours en ik ben er twee jaar geleden voor het eerst geweest met TC Athene voor het EK. Er zitten goede vijfsterren juryleden waar je veel van kunt leren. Mijn paarden zijn met Sport Pro Horses uit Uden meegereisd naar Hongarije. Ik had op dat moment nog het NK met Great Lady TC en de paarden op zaterdag vertrokken terwijl ik nog moest rijden. Dat was voor mij wel even wennen en een gek gevoel. De reis is super verlopen en ik werd heel goed op de hoogte gehouden. De paarden kwamen fit aan op de wedstrijd en we konden beginnen aan deze ervaring.”


Shape of You - Anett Somogyvari 

Ware kampioen

“Voor Shape of You is alles nog nieuw maar hij hield zich fantastisch staande. Het was een hele goede ervaring voor hem en hij liep twee dagen een goede draftour. In de galop is hij soms nog een beetje te scherp, hij moet nog net wat meer leren om al zijn enthousiasme onder controle te houden. Het is een paard met heel veel talent. De jury’s waren mega enthousiast en ze zeiden dat als ik zijn energie onder controle krijg, hij een ware kampioen wordt. Ik ben altijd al gek van hem geweest, maar hij heeft veel go. Voor de draf kreeg hij een 8,8 en voor de eerste keer heeft hij het super goed gedaan”, is ze enthousiast. 

Hattrick

In de Lichte Tour wist ze zelfs een hattrick te scoren. “Jack Black liep een goede Prix St. Georges en met de Intermediaire I was ik mega blij. Het was zijn debuut in de Intermediaire I en hij liep de proef foutloos door. Dat is niet mijn favoriete proef en ik had hem met hem nog nooit gereden. In de kür was het nog niet het beste wat we kunnen, maar het was ook zeker niet slecht. Het was een kür van Genua TC en ik moest redelijk bij rijden om op de muziek te blijven. Het was nog maar onze vierde wedstrijd en hij heeft een super internationaal debuut gemaakt.”


Jack Black WW - Anett Somogyvari 

Rieky Young

De eigenaar van beide paarden, Arie Yom Tov, heeft geregeld dat Jeanine kan trainen bij Rieky Young. “Rieky kan me net dat ene duwtje in de rug geven en ze geeft me veel handvaten waar ik thuis mee aan de slag kan. Met deze paarden train ik sinds eind december bij haar en ik ben mega blij met haar hulp. Ik probeer iedere twee weken te gaan lessen en ik heb er heel veel aan. Jack Black wil ik gaan opleiden voor de Grand Prix, maar voorlopig rijden we eerst nog een paar Lichte Tour-wedstrijden. Shape moet nog wat wedstrijdervaring op doen en met Rieky ga ik voor beide paarden een plan maken wat het beste is.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto’s: Anett Somogyvari 

Jeanine Nieuwenhuis met Shape of You
Jeanine Nieuwenhuis met Black Jack WW