Danielle van Mierlo - Lightning McQueen C (Roepnaam: Luc)
Danielle van Mierlo - Lightning McQueen C (Roepnaam: Luc) LE Fotografie

Danielle van Mierlo rijdt na drie jaar weer officiële wedstrijd: “Het begon weer te kriebelen”

Dressuur

Door verschillende omstandigheden reed Danielle van Mierlo ongeveer drie jaar lang geen wedstrijden. De Grand Prix-amazone gaat eind deze maand naar Naaldwijk, waar ze haar zesjarige Lightning Mcqueen C, roepnaam Luc (v. Cachet L x Krack C), in het Z1 uitbrengt.

Advertisement

Pauze

De wedstrijdpauze begon bij de zwangerschap van haar zoontje. “Na de geboorte ben ik weer begonnen met rijden en toen ik het eindelijk weer terug was op niveau, brak ik mijn kuitbeen bij het laden van een paard”, vertelt ze. Daarna overleed haar Grand Prix-paard Dayano (v. Jazz) plotseling aan een hartstilstand. Van Mierlo ging aan de slag met haar jonge paarden en daarna kwam de coronapandemie.

Zelfvertrouwen

“Na de coronapandemie zat ik eigenlijk lekker in mijn bubbel. Na mijn zwangerschap was ik een angstigere ruiter geworden, maar ik begon het plezier en mijn zelfvertrouwen weer langzaam terug te vinden. Ik dacht: ‘Als ik zo lekker kan blijven rijden vind ik het prima’. Ik had niet de behoefte om op wedstrijd te gaan.” 

Toch begon het na een poosje weer te kriebelen. “Ik reed eerder natuurlijk Grand Prix. Dan is het best even schakelen om een jong paard te starten, dat bijvoorbeeld slingert als je de AC-lijn oprijdt. Daarom ben ik nog even thuis gebleven, maar nu heb ik het gevoel dat Luc en ik er klaar voor zijn. En mocht hij slingeren op de AC-lijn, dan is dat zo.”

Van Mierlo heeft Luc al een paar keer op vreemd terrein gereden. “Doordat ik angstiger was geworden had ik het rijden op vreemd terrein uitgesteld. Toen die angst van de ene op andere dag verdween, ben ik hem mee gaan nemen. We hebben vandaag bijvoorbeeld les bij Anky van Grunsven.”

Opnieuw beginnen

Als klap op de vuurpijl werd het Instagram account van Van Mierlo eind april gehackt. Ze had 60.000 volgers en er zat ontzettend veel werk in. “Waarschijnlijk is het account veranderd van naam en verkocht aan iemand die veel volgers wil. Ik heb van alles gedaan om het account terug te vinden, maar hij lijkt helemaal verdwenen.” Ze had veel contact met Instagram, probeerde haar account op te sporen en vroeg om adviezen. Helaas mocht dat allemaal niet baten. Sinds één week is haar nieuwe Instagram account online: daniellevan_mierlo. “Het voelt een beetje alsof ik dit jaar opnieuw begin: weer terug in de wedstrijdring en een volledig nieuw Instagram account. Ik baal ontzettend dat alles wat ik op Instagram heb gedeeld en de herinneringen die het met zich mee brengt verloren zijn gegaan. Maar ik heb goede moed. Er zitten weer leuke dingen aan te komen namelijk.”

YouTube

Vanaf volgende maand gaat ze ook weer video’s plaatsen op haar YouTube-kanaal. “Daar ben ik even afwezig geweest, omdat er weinig te vermelden was. En om elke keer video’s te plaatsen van dat ik de stallen aan het doen ben bijvoorbeeld, vind ik niet leuk. Er moet wel wat te melden zijn. Vanaf juni komen er weer video’s online met leuk nieuws!”

Bron: De Hoefslag/overname zonder toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: LE Fotografie