Jessica Nesselaar met Wesley tijdens CDI Sint Truiden
Jessica Nesselaar met Wesley tijdens CDI Sint Truiden

Subtop | Jessica Nesselaar: “Op naar de Grand Prix”

Dressuur

De veertienjarige Jessica Nesselaar debuteerde afgelopen vrijdag in Waverveen in het ZZ-Zwaar. De proeven met haar Wesley (v. Kennedy) leverden naast de oranje linten ook 66,21% en 68,21% op. De combinatie komt ook succesvol uit bij de junioren. 

Advertisement

Talentvol

“Toen ik mijn punten zag was ik heel erg blij”, is de jonge amazone enthousiast. “In één keer vier winstpunten is heel leuk. De proeven gingen best wel goed, maar er zaten nog wel wat dingetjes in die nog beter kunnen. Hij mag nog net iets meer activiteit hebben, De pirouettes en de series waren heel mooi en leverde ook een 8 op. De jury vond dat ik goed gereden had en zeer talentvol was. Dat is erg leuk om te horen!”

Te fit voor pensioen

De amazone is pas acht maanden een combinatie met de negentienjarige Wesley. “Ik had les van Miriam Mischner en via haar hebben we Wesley gevonden. Hij heeft Grand Prix gelopen met zijn eigenaresse Laurien van der Meer en zij zocht een nieuwe ruiter. Hij is al negentien jaar, maar nog te fit en fanatiek is om met pensioen te gaan. Na drie weken reden we onze eerste Z2 wedstrijd waar we twee winstpunten reden. Daarna ben ik begonnen bij de junioren en we hebben al twee internationale wedstrijden gereden.”

NK junioren

“Deze week rijden we het NK bij de junioren en ik hoop dat ik dit jaar Grand Prix met hem kan worden. Dat lijkt me wel heel gaaf. Ik vind het een heel fijn paard en ik hou wel van hete paarden zoals hij. Hij blijft altijd lopen en de series en uitgestrekte draf kan hij heel goed. De wedstrijd vond ik erg leuk en ik wilde proberen om er meer aan te blijven rijden in de proef. Dat is zeker gelukt. Samen met mijn trainers Marten Luiten en Miriam Mischner hoop ik het hoogst haalbare te bereiken!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Jessica Nesselaar