Ilona van den Berg en Miantora
Ilona van den Berg en Miantora Foto: Privébezit

Ilona van den Berg: “Mijn grote droom is toch wel de Subtop!”

Dressuur

Begin april reed Ilona van den Berg met haar vijfjarige Miantora (v. Hennessy) mee in de Paardensport vereniging ZEO competitie. Na de twee selecties ging de combinatie van start op de finale waar een kür op muziek werd verreden. Ze wisten daar de klasse L op hun naam te schrijven én de hoogste dagscore te halen!

Advertisement

“Ze gaat niet meer weg”

“Ik heb Mia sinds vorig jaar februari, maar ik rijd haar al sinds het jaar ervoor”, steekt Ilona van wal. “Toen kwam ze bij ons op stal om beleerd te worden. Vrij snel nadat de staleigenaar haar beleerd had, ben ik haar gaan rijden voor de verkoop. Ik vond haar zo leuk dat ik haar voor die tijd ben blijven rijden. Ik kocht in die tijd ook zelf een ander paard, maar in februari besloot ik toch om Mia erbij te kopen, omdat ze maar niet verkocht werd en ik haar zelf wel heel erg leuk vond. Ze was eigenlijk als tweede paard bedoeld, maar die andere heb ik door omstandigheden verkocht, waardoor alleen Mia overbleef. Ze gaat nu ook niet meer weg!”

Hoogste dagscore

“We zijn vorig jaar juli voor het eerst op wedstrijd gegaan. We begonnen in de L1 en dat ging eigenlijk heel erg goed! We hebben de indoorselecties gereden en ons geselecteerd voor de kampioenschappen, waar we tweede werden! Ik wilde eigenlijk de twee selecties voor de Paardensport vereniging ZEO competitie ook nog in de L1 rijden, maar we hadden al zo veel punten, dat ik toch L2 moest starten. Ik ging daarom eigenlijk alleen nog maar met het doel om een fijn proefje te rijden. Uiteindelijk hebben we ons toch weten te plaatsen voor de gecombineerde L1/L2 finale en die gewonnen. We hadden daarnaast ook nog eens de hoogste dagscore, waardoor we eigenlijk de hele competitie wonnen!” De combinatie kreeg 71,3% voor het technische gedeelte en 80,0% voor het artistieke gedeelte, waardoor ze uiteindelijk uitkwamen op een mooie score van 75,7%. 

“Fijn om mee te werken”

“Met Mia was het de eerste keer kür op muziek. Ik heb de kür laten maken door Margot Arkema en vond het echt heel erg leuk om hem te rijden. De kür was ook eigenlijk wel de reden dat ik mee wilde doen aan deze wedstrijd. Tijdens de kür liepen we iets achter op de muziek, waardoor ik een beetje gestrest was, maar verder ging het echt hartstikke goed! Mia is heel erg braaf op wedstrijd en kijkt eigenlijk nergens naar. Ze is wel echt een merrie met een uitgesproken karakter, maar het is een heel fijn paard om mee te werken!”

Subtop

“Ze is nu mijn enige paard en het is de bedoeling dat ze blijft. Het doel is toch wel om zo ver mogelijk te komen met haar. Ik heb al andere paarden uitgebracht in het Z, dus dat is niet echt meer een doel. Ik wil eigenlijk wel minimaal Subtop halen. Dat is echt mijn grote droom en verder zien we dan wel waar het schip strandt. Ze is nog jong!”, sluit Ilona af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Privébezit