Isabella Karajkovic - Wert’s Snowflake
CDI de Peelbergen 2022
© Digishots
Isabella Karajkovic - Wert’s Snowflake CDI de Peelbergen 2022 © Digishots Leanjo de Koster

Nederlandse jeugd scoort tijdens internationale wedstrijd Kronenberg

Dressuur

De internationale wedstrijd in Kronenberg levert de Nederlandse jeugd goede scores en nieuwe PR’s op. Bij de Children wist Isabella Karajkovic een hattrick te scoren. Vandaag staat de afsluitende kür op muziek van de pony’s, junioren en young riders op het programma die gratis te bekijken is via de livestream.

Advertisement

Children

Isabella Karajkovic wist een hattrick te scoren door drie dagen de overwinning op haar naam te schrijven. Ze reed haar pony Wert’s Snowflake vrijdag naar 77,80% wat haar een nieuw persoonlijk record opleverde. Robin Dicker en Hansje Boudewijn sloten aan op plaats twee en drie. Zaterdag werd de score 76,80% en werd de Duitse Alessa Marie Maass tweede gevolgd door Robin Dicker. Als eerste rubriek op de afsluitende finaledag vandaag was het podium hetzelfde als vrijdag, maar scoorde Isabella maar liefst 78,75%.

Pony’s

De pony’s reden vrijdag hun eerste wedstrijd. De Nederlandse Sissi Gijsen was de beste Nederlandse op de derde plaats met 70,48% wat ook voor haar een nieuw persoonlijk record is. Zaterdag stonden er geen Nederlandse deelnemers op het podium. De kür op muziek wordt vandaag verreden. Zou het een Nederlandse combinatie lukken om een plaats op het podium te bemachtigen?

Startlijst

Junioren

Bij de junioren kleurde de gehele top vijf oranje. Micky Schelstraete was de beste met haar Gregwaard met 70,46% en met haar tweede paard Knight Rider werd ze ex aequo vierde (68,54%). Lara van Nek werd tweede met Fariska (69,60%) en derde met Impress Taonga (69,50%). Zaterdag eindigde Micky op de eerste en tweede plaats gevolgd door Lara van Nek op de derde plaats. Ook zij zullen vandaag de finale afsluiten met een kür op muziek.

Startlijst

Young riders

Het zeskoppige deelnemersveld bij de young riders leverde Marten Luiten met Killer de overwinning op vrijdag en zaterdag. De proeven werden beloond met 71,08% en 72,06%. Bente Heideman Joosten werd vrijdag tweede gevolgd door de Duitse Maja Schnakenberg op plek drie. Op zaterdag wisselden Bente en Maja van plek twee en drie. Zal het Marten lukken om de wedstrijd met een hattrick af te sluiten?

Startlijst

U25

Bij de U25 streden vijf deelnemers om de podiumplaatsen. Vrijdag stond Corina Luttjeboer op het hoogste ereschavot door haar proef af te sluiten met 70,47%. Carlijn Vaessen werd tweede met Fossbury met 67,99%. Zaterdag wisselden de amazones van positie en werd de kür op muziek van Carlijn gewaardeerd met 70,79% en een nieuw persoonlijk record. 

Livestream

De gehele wedstrijd is live te volgen via ClipmyHorse. Klik hier om naar de wedstrijd te kijken.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots