Isabell Werth - Weihegold Old
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Isabell Werth - Weihegold Old Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Weihegold van Isabell Werth neemt afscheid

Dressuur

Weihegold, de topmerrie van Isabell Werth gaat officieel afscheid nemen van de sport. Dit zou eigenlijk plaatsvinden tijdens CDI Frankfurt in december 2021. Echter werd deze wedstrijd geannuleerd. Het afscheid staat nu gepland tijdens de wereldbekerfinale in Leipzig.

Advertisement

Weihegold nog niet zeker van deelname Leipzig

Werth, vijf keer winnaar van de wereldbekerfinale is als titelverdediger automatisch geplaatst voor de finale. Weihegold heeft tot nu toe nog maar aan één wereldbekerwedstrijd deelgenomen. Volgens de FEI-regel mag zij dan nog niet starten tijdens de finale. Paarden moeten minimaal twee wereldbekerwedstrijden gelopen hebben.

Speciale regels

Toch hopen de ruiters dat deze keer speciale regels komen. Door Corona zijn veel wedstrijden geannuleerd. Mocht de FEI toch vasthouden aan de huidige regel, dan kan Werth Weihegold starten tijdens The Dutch Masters.

Beatrice Buchwald

Weihegold is in eigendom van Christine Arns-Krogman. Madeleine Winter-Schulze en de Klaus Rheinberger Stichting tekenden een contract voor de sportrechten.  Op die manier kwam Weihegold in 2016 bij Isabell onder het zadel. Voor stalamazone Beatrice Buchwald, die in 2013 doorbrak met Weihegold, was de ruiterwissel de reden om de stallen van Werth te verlaten.

De fokkerij in

Arns-Krogman heeft tijdens de sportcarrière van de merrie al veel embryo’s gespoeld. Na de sport wordt Weihegold aan het merriebestand gevoegd. Christine runt een grote fokkerij.

Bron: Dressursport Deutschland