Isabell Werth - Weihegold Old
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Isabell Werth - Weihegold Old Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Isabell Werth: “Ik heb een fout gemaakt”

Dressuur

Voor de vijfde keer op rij won de Duitse Isabell Werth gisteravond de FEI Dressage World Cup™ 2021/2022 Western European League-kwalificatiewedstrijd in Lyon, Frankrijk. En dat deed ze met de zestienjarige merrie Weihegold OLD met wie ze de laatste drie serietitels opeiste.

Advertisement

Finale

Werth verdiende geen punten voor haar overwinning gisteren, als titelverdediger is ze automatisch gekwalificeerd voor de Finale. Ze mag zelf kiezen met welk paard als het paard tenminste aan twee kwalificaties heeft deelgenomen. 

Fout

De atlete die tijdens haar spectaculaire carrière een berg medailles heeft verzameld, zei gisteravond dat ze “super blij” was met haar paard maar “niet super blij met mijn eigen management. “Ik heb een fout gemaakt en toen was ze niet zo goed als ze maar kan zijn.” Haar zelfkritiek is een van de kenmerken die haar zoveel jaren aan de top van het spel hebben gehouden en altijd beter willen doen.

Laatste show

Ze schetste haar plannen voor de komende maanden en zei dat ze Weihegold zou meenemen naar de Saab Top 10 dressuurfinale in Stockholm, Zweden in november, en vervolgens naar Frankfurt in december “voor wat haar de laatste show zal zijn, want daar is het allemaal begonnen!”

Lees hier het hele interview.

Lees hier het verslag van de Hoefslag over de kür.

Bron: FEI

Foto: Digishots