Imke Schellekens-Bartels
Imke Schellekens-Bartels Foto: Sabine Timman

Imke Schellekens-Bartels: “Met twee vrachtwagens en zeven paarden op pad”

Dressuur

Imke Schellekens-Bartels is naast een bekende dressuuramazone ook een zeer gewaarde trainster. Vorige maand reed ze zelf op CDI Le Mans, daarnaast waren er ook maar liefst vier leerlingen mee!

Advertisement

Eerste wedstrijd

De zusjes Suphajit en Suphakamol Vuntanadit komen uit voor Thailand en reden met drie paarden mee. Imke vertelt “Beide zusjes zijn begonnen in Thailand, ook met wedstrijd rijden, waarna ze naar Duitsland zijn gegaan. Sinds twee jaar staan ze bij mij en hebben ze een keer een oefenwedstrijd gereden. Het was hun eerste officiële wedstrijd en ook direct de eerste internationale. Suphajit heeft als doel om de Asian Games te rijden.”

Asian Games

“Ze rijdt op het paard Antonio 97. Hij is al twintig jaar en ze hoopt met hem nog ervaring op te kunnen doen bij de Young Riders. Ze heeft ook nog een ander paard, Wall Street. Dat paard zou wellicht in aanmerking kunnen komen voor de Asian Games. Hij heeft al internationaal Grand Prix gelopen en veel ervaring. De zusjes zijn hier om zich nog meer te ontwikkelen in de basis van het rijden. Ze deden het beter dan verwacht, ik was echt tevreden en het is een goed begin. Het andere zusje, Suphakamol, scoorde 65% en 67% in de U25 met Dreamboat BCN. Ik vond dat ze hele goede proeven reed en het kan nog beter. Ze wil volgend jaar graag doorstromen naar de Grand Prix en als het lukt, hoopt ze zich ook te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen.”

Griekse amazone

Ook de Griekse Junioren amazone Maria-Eleni Tourkomani was mee naar Le Mans. “Ook zij reed goede proeven. Ze is nu zeventien jaar en traint al vier jaar bij ons. Ze reed toen nog Children en studeert nu in Eindhoven. Haar ouders zijn voor haar naar Nederland verhuisd. Ze wil graag goed leren paardrijden en ze begint nu veel progressie te maken. in Le Mans reed ze haar betere proeven. Ze heeft altijd als doel gehad om een keer een EK te rijden bij de jeugd. Ze wordt volgend jaar achttien en dat is de laatste mogelijkheid. Als ze deze lijn door zet is het wel een realistisch doel. Daarna zou ze graag door willen naar de Young Riders.”

Debuut met Badari

Ook Sarah Bamberger, uitkomend voor Israel, reed mee in de U25 met het paard Quadroneur. “Sarah is bijna een jaar bij ons aan het trainen. Ze maakte de eerste dag wat teveel foutjes en de tweede dag groette ze af omdat het paard heel kijkerig was. Ze heeft ook de ruin Badari, die eerder onder Danielle Heijkoop uit kwam onder het zadel. Die hopen we binnenkort een keer te starten. Het was een drukke maar gezellige week. We hadden twee vrachtwagens bij ons met zeven paarden. Er waren ook nog twee trainingspaarden mee. Het was heel leerzaam op meerdere vlakken. Je leert je leerlingen toch weer anders kennen op wedstrijd dan thuis. Ook onderling was het heel erg leuk”, besluit Imke.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan. 

Foto: Sabine Timman