Laura Quint - Edison
Laura Quint - Edison DigiShots

Laura Quint timmert aan de weg: “Helemaal happy”

Dressuur

Laura Quint timmert goed aan de weg. Met haar paard Edison (v. Johnson) reed ze vorige maand in Exloo naar winst in de U25 met 69.5%. “Ik had super lekker gereden”,  vertelt Laura. “De passage en piaffe zijn de onderdelen waar ik met mijn trainer hard aan gewerkt heb. Deze gingen nu zo goed, dat ik helemaal happy was. Helaas sloop er in het einde een flinke fout in mijn proef, maar ik was zo blij al met de gehele proef. Dat waar we zo hard aan gewerkt hadden, ging gewoon goed.”

Advertisement

Geen super held

Naast paardrijden houdt Laura zich ook bezig met de verkoop van paarden en pony’s voor de nationale en internationale sport. “Ik vind dat heel leuk”, vertelt Quint enthousiast. “Omdat ik niet groot ben en geen super held, begon ik met de verkoop van pony’s. Als een pony verkocht moet worden, is dat voor ouders natuurlijk al best lastig. Daar komt veel bij kijken. De emotie van je kind. Dan is het fijn dat iemand anders je erbij kan helpen”. De amazone vervolgt: “De paarden en pony’s die ik verkoop, verkoop ik meestal voor een eigenaar. Vaak komen ze bij mij op stal te staan en train ik ze in die tijd door. Als ik een paard of pony krijg aangeboden, dan moet ik zelf het idee hebben dat ik hem ongeveer binnen drie maanden kan verkopen. Ik doe geen concessie op de gezondheid. Dat moet gewoon goed zijn. Verder ga ik ervan uit, dat als ik enthousiast ben over een paard, een ander dat ook is”, lacht ze. “Het is echt mijn droom om binnen de paardensport mijn geld te verdienen. De verkoop zorgt ervoor dat ik mijn broek op kan houden en het geeft mij ook nog eens veel plezier.”

Elke dag verbeteren

Met een fijn team werkt Laura de hele dag samen om het beste uit zichzelf en elkaar naar boven te halen. “Wij versterken elkaar. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. Zo zijn we een goed team. Samen met de medewerkers van stal, mijn hoefsmid, trainer en de dierenarts proberen we elke dag weer een stukje te verbeteren.” 

Leven van en met de paarden

“Volgend jaar is mijn laatste jaar bij de U25”, vervolgt Quint. “Samen met Edison hoop ik op mooie resultaten. Ik ga rustig verder trainen voor het hogere werk. Edison is hier een heel geschikt paard voor. Dit heb ik zelf met hem opgebouwd en dat is iets om trots op te zijn vind ik. In de handel probeer ik een goede naam op te bouwen. Dat ik fijne, betrouwbare en eerlijke paarden en pony’s verkoop. Op deze manier leef ik mijn droom en hoop ik te kunnen blijven leven van en met de paarden.”

Foto: Digishots

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan