Afbeelding
Foto: Privebezit

Laura Quint: 'We blijven positief kijken naar morgen'

Dressuur
Advertisement
Ondanks dat de wedstrijden de komende tijd niet doorgaan, zit Grand Prix-amazone Laura Quint niet stil. Zo traint ze dagelijks nog tussen de vijf en zeven paarden en maakte onlangs de overgang van Young Riders naar de U25. 'Ik hoop voor iedereen dat we straks de draad weer op kunnen pakken', vertelt ze.

Edison

Vorig jaar heeft de amazone met Edison (v. Johnson) de overstap naar de U25 gemaakt. Ondanks de maatregelen rondom de coronacrisis probeert ze normaal te blijven trainen. 'We hebben alle paarden aan huis, dus ik kan gelukkig nog normaal doortrainen. Wat dat betreft mag ik mezelf echt gelukkig prijzen. De wedstrijden gaan natuurlijk niet door, en dat heeft wel invloed op het dagelijks leven en de trainingen. Niemand weet precies waar we aan toe zijn. Normaal train je altijd richting een wedstrijd of met een seizoensgericht doel, maar nu mis je dat. Je kan nu niet naar een bepaalde piek toe trainen. We focussen ons nu weer op de basis en sleutelen aan de oefeningen waar nodig."

Opleiding

Quint vindt in ieder geval dat je positief moet blijven. 'Ik heb nu gelukkig wel de tijd om mezelf en mijn paarden meer te ontwikkelen. Het geeft me de ruimte om oefeningen meer te bevestigen om zo, ondanks deze onzekere tijden, toch verder te komen met het opleiden van de paarden,' legt ze uit.

Instructie

"De rest van de dag ben ik druk in de weer met het zoeken naar paarden, het bestuderen van video's en het onderzoeken naar wat mijn klanten precies willen. Daarnaast begeleid ik nog een tweetal jeugdamazone's tijdens deze coronacrisis. Dit doen we door middel van een Pixio-verbinding, zodat ik ze op afstand instructie kan geven.

Handel

Quint vertelt dat de handel de laatste tijd in een stroomversnelling is geraakt. 'Ik heb inmiddels al een aantal paarden naar het buitenland verkocht, die mensen waren er heel blij mee. Zij hebben mij ook aangeraden bij andere mensen, en die ook weer bij andere mensen. Zo is het balletje gaan rollen,' vertelt ze. 'Ik heb op dit moment nog twee 5-jarigen die staan te trappelen om mee te mogen naar de jongepaardencompetities, om ze wat ervaring op te laten doen. We blijven met een positieve blik kijken naar morgen, al staat alles nu een beetje stil. Tekst: Isa Wessels Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan Foto: Privebezit